UVT deschide platforma de admitere pentru a doua sesiune

Universitatea de Vest din Timișoara deschide vineri, în 12 august, la ora 12, platforma de admitere pentru a doua sesiune. Astfel, candidații își vor putea depune dosarele de înscriere. În sesiunea organizată în cursul lunii iulie, la UVT s-au înscris peste 6.000 de candidați. 

Platforma este disponibilă aici, iar candidații pot consulta aici numărul actualizat de locuri rămase disponibile pentru fiecare program de studii. Înscrierile sunt deschise până la începutul lunii septembrie, în funcție de calendarul fiecărei facultăți, procesul urmând a se închide, pe rând, între 5 și 13 septembrie, după desfășurătorul afișat pe facultăți.

„După prima sesiune de admitere din acest an, din iulie 2022, când UVT și-a asumat un nou format de organizare, cu probe obligatorii de admitere pentru toate programele de studii pe care le ofertează, avem acum demonstrația faptului că noii candidați sosiți la UVT apreciază acest sistem echitabil și echilibrat de ierarhizare valorică. Am avut curajul de a le propune candidaților să intre într-un proces concurențial și am evaluat cu o grilă aplicată imparțial rezultatele probelor de admitere, astfel că cei mai buni și-au văzut confirmat talentul, conform preferințelor lor. Valoarea UVT, ca principală universitate comprehensivă a vestului țării, se amplifică de acum, cu fiecare generație de noi candidați admiși în programele noastre de studii, pentru că selecția a devenit una mai sofisticată și precisă, pe măsura așteptărilor ce se îndreaptă către comunitatea noastră academică din partea tuturor celor care ne cunosc deja prin genericul cu care ne adresăm noilor studenți: Become your best! Vă așteptăm la UVT, pentru o experiență de viață studențească de neuitat!”, a transmis Marilen Pirtea, rectorul UVT.

uvt

Anul acesta, pentru toate programele de studii universitare de licență organizate de UVT, concursul de admitere presupune susținerea și promovarea unei probe de admitere. Este vorba de probe de aptitudini artistice sau sportive, în cazul programelor de studii vocaționale, de probe scrise specifice domeniului (cum este în cazul Facultății de Matematică și Informatică) sau de un test de abilități lingvistice și de raționament.

upt 1000x100