Fritz: „Avem școli și grădinițe de cartier unde singurele intervenții s-au făcut pe banii părinților”

gradinita

Dominic Fritz susține că unitățile de învățământ de cartier din Timișoara au fost uitate de la reabilitare de către fosta administrație, lucru care ar urma să se schimbe. „Avem școli și grădinițe de cartier unde singurele intervenții s-au făcut pe banii părinților. Schimbăm acest mod de lucru nefiresc”, a precizat edilul-șef.

Dominic Fritz a decis să critice din nou fosta administrație pentru faptul că nu a acordat o atenție prea mare unităților de învățământ de cartier din Timișoara, care nu ar fi beneficiat de investiții consistente. Edilul-șef susține că acest lucru se va schimba, fiind în lucru mai multe proiecte.

Avem școli și grădinițe de cartier unde singurele intervenții s-au făcut pe banii părinților. Schimbăm acest mod de lucru nefiresc: unitățile de învățământ din cartiere trebuie să le ofere copiilor aceleași condiții ca și cele centrale. Intenția noastră este să creștem atractivitatea școlilor și grădinițelor de cartier, atât pentru părinți, cât și pentru cadrele didactice și în felul ăsta să reducem ”migrația” spre așa-zisele școli bune, care supraîncarcă clasele sau produc aglomerație în trafic, care ar putea fi evitată. Avem în lucru, în diferite stadii – proiectare, licitație sau execuția lucrărilor – reparații și investiții la unitățile de învățământ din cartiere. Pas cu pas, schimbăm în bine lucrurile”, a afirmat primarul Timișoarei.

Printre unitățile de învățământ de cartier care au intrat în reabilitare se numără Grădinița cu Program Prelungit Nr.  din zona Fratelia. Dominic Fritz susține că această grădiniță a fost „sărită ani de zile” de la banii pentru modernizare și investiții.

Acum, trece printr-un proces serios de reparații care înseamnă schimbarea rețelei electrice în totalitate, înlocuirea ușilor, igienizări, șapă nouă în locul umpluturii vechi, schimbarea pardoselii în cea mai mare parte din grădiniță, reparații la acoperiș. Până la începerea anului școlar, lucrările vor fi finalizate și cei 100 de copii care frecventează această grădiniță vor avea un spațiu curat și frumos la dispoziție”, a detaliat edilul-șef.