Doar jumătate din străzile comunei Tîrnova vor vedea asfalt în următorii ani

tirnova poza

În urma solicitărilor depuse la Ministerul Dezvoltării pe Programul „Anghel Saligny”, Primăria Tîrnova a primit mai puțin de jumătate din banii necesari modernizării rețelei stradale.

Aproximativ 22.000.000 de lei a solicitat administrația locală din Târnova pentru reabilitarea și modernizarea a 14 km de străzi. A primit, în schimb, 9.900.000 de lei, bani care ar ajunge, în cel mai fericit caz, potrivit viceprimarului Nicolae Dan Galben, pentru asfaltarea a 7 km de străzi.

Prin «Anghel Saligny» ne-a fost alocată suma de 17.144.562.05 lei, pentru două investiții. Pentru prima, care presupune extindere, optimizare și realizare branșamente la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare – 7.244.562.05 lei, iar pentru cea de-a doua – modernizare străzi – 9.900.000 de lei. Pentru modernizarea infrastructurii stradale solicitasem suma de 22.000.000 de lei, dar nu ni s-a aprobat, așa că, în cel mai optimist scenariu, vom reuși să realizăm, cu cei aproape 10.000.000 de lei, jumătate din străzile interioare pe care le avem. E bine pentru început și poate pe viitor se vor mai deschide și alte surse de finanțare și vom mai depune și alte proiecte pe această linie, pentru că la capitolul infrastructură stradală stăm cam prost. E drept că și zona este dificilă, sunt toate străzile în pantă, trebuie realizate și rigole de scurgere betonate, deci nu va fi chiar simplă lucrarea.”, ne-a declarat Nicolae Dan Galben, viceprimar cu atribuții de primar al comunei Tîrnova.

Legat de finalizarea celorlalte două investiții, apa și rețeaua de canalizare, la care se lucrează de ani buni spre disperarea localnicilor, Galben a precizat: „Canalizarea e gata, doar că nu s-a făcut recepția lucrării, iar la apă lucrarea este realizată în proporție de 90%. Nu pot promite că anul acesta va curge apa la robinete, însă sper să se întâmple acest lucru.”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/