FOTO O patiserie și un fast-food din Timiș, închise de OPC. Neregulile descoperite

a1

O serie de nereguli au fost descoperite la o patiserie din localitatea timișeană Parța și un fast-food din zona Șagului din Timișoara, motiv pentru care inspectorii OPC au luat decizia de a le închide temporar. Mai mult, au fost aplicate și amenzi în valoare totală de 40.000 lei.

Oficiul pentru Protecția Consumatorilor Timiș anunță că a descoperit o mulțime de nereguli în urma unor controale realizate la o patiserie din localitatea Parța și la un fast-food din zona Șagului din Timișoara.

Mai precis, inspectorii OPC Timiș au găsit în incinta patiseriei, „toată materia primă, cu excepția umpluturilor, păstrată neconform, nerespectând condițiile de depozitare înscrise de producător. Spațiile de producție și de vânzare neconforme, cu pereți și tavane neigienizate, cu porțiuni ale tencuielii căzute, cu urme de infiltrații, mucegai, paviment spart, cu porțiuni lipsă, deteriorat. Spațiile frigorifice necurățate, neigienizate, care nu asigură temperatura de depozitare, termometrele utilajelor indicând 14, respectiv 20 grade Celsius. Cuptorul necurățat, neigienizat, cu strat gros de grăsime arsă. Tăvile de coacere necurățate, neigienizate, arse, cu depunere de strat gros de grăsime arsă, deformate, rupte. Prezența în depozit a cablurilor electrice suspendate. Depozitul și spațiul de producție cu prezența în număr mare a muștelor, furnicilor. Produse expuse la vânzare fără informații cu privire la alergenii conținuți și nu exista nicio mențiune cu privire la termenele de valabilitate ale acestora”.

Prin urmare, OPC Timiș a decis să aplice patiseriei două amenzi în valoare totală de 20.000 lei, un avertisment și s-a luat decizia închiderii unității pentru o perioadă de cel mult șase luni.

a7

De asemenea, la fast-food-ul din zona Șagului, inspectorii au găsit „materii prime lipsite de elemente de identificare și caracterizare. Materii prime având modificată starea termică. Spațiul dedicat alimentației publice neigienizat, cu insecte vii și moarte”. Așadar, fast-food-ul a fost amendat cu 20.000 lei și s-a dispus oprirea temporară a activității până la remedierea deficiențelor.

La ambele unități a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe”, a informat OPC Timiș.

a8

a6

a5

a4

a3

a2

banner 1000 x 100 hd