Viceprimarul din Vărădia, extrădat în SUA. „Nu este condamnat!”

vice varadia

Dorin Racu a plecat astăzi spre SUA, acolo unde va fi judecat pentru fraude informatice. El se bucură în prezent de prezumția de nevinovăție atât în România, cât și peste ocean.

Viceprimarul din Vărădia va fi preluat de autoritățile din America la finalul zborului în care a fost îmbarcat în această dimineață. Au existat două mandate provizorii de arestare pe numele său, emise de Tribunalul Districtual de Vest din Louisiana în anul 2014 și de Tribunalul Districtual al SUA din statul Carolina de Nord în 2017.

„El nu este un om condamnat, să nu se pună pecetea că este condamnat. Am văzut în presă că apare că poate să facă 115 ani de pușcărie, ceea ce este fals. Cei care au fost cu el în dosar au avut până la 3 ani condamnări. Mai mult decât atât, sunt doar mandate provizorii de arestare, nu condamnări în America. Sunt două mandate provizorii de arestare, nu sunt mandate de executare a pedepsei. El poate fi și achitat, dacă juriul îl găsește în America nevinovat.”, explică avocatul Cosmin Bolosin pentru Express de Banat.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul comunei Vărădia, extrădat în SUA! E anchetat pentru fraude informatice!

În momentul în care aterizează în SUA, Dorin Racu va fi plasat în arest preventiv, așteptând să fie judecat. Viceprimarul din Vărădia se declară nevinovat. Tocmai de aceea a fost de acord cu extrădarea pasivă pentru a merge în America și a demonstra acest lucru. În același timp, acesta susține că nu cunoaște celelalte persoane implicate în dosar. Cât despre prejudiciul vehiculat în presă, acesta s-ar ridica la aproximativ 20.000 de dolari, nicidecum la peste un milion de dolari.

„Îmi pun o întrebare retorică: dacă era un pericol social foarte mare, de ce din 2014 până acum nu l-a căutat nimeni? Pericolul social este unul minor, nu a reprezentat un pericol și nici o miză pentru autorități.”, a completat Cosmin Bolosin, avocatul lui Dorin Racu.