Fermierii cărășeni, așteptați să depună cererile pentru subvenții

young farmer woman working at rural farm picking bio organic peppers harvest season concept

De la 1 martie, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură a demarat campania de depunere a cererilor unice de plată pentru subvențiile pe suprafață aferente anului 2023.

În jur de 18.500 de fermieri cărășeni sunt așteptați până în data de 15 mai să depună cererile de plată pentru subvențiile agricole. Acestea se pot depune fizic, la centrele APIA, dar și online, prin aplicația IPA. Potrivit APIA, se va completa o singură cerere de plată, chiar dacă se utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe. De asemenea, fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul, situația înscrierii în Registrul Agricol a terenului și să permită primăriei să transmită la APIA adeverințele privind utilizarea terenului conform înscrierii în Registrul Agricol.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziția fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii de plată și să fie valabile la data depunerii acesteia. Fermierii care sunt deja beneficiari APIA își vor actualiza la completarea cererii doar datele ce au suferit modificări față de anul anterior.

În campania 2022, peste 18.500 de fermieri au depus cereri la APIA, pentru o suprafață de aproximativ 170.000 de hectare de teren agricol.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/