Viceprimarul comunei Vărădia, extrădat în SUA! E anchetat pentru fraude informatice!

vice varadia

Dorin Racu, fost Munteanu, a fost arestat preventiv de Curtea de Apel Timișoara în vederea extrădării în Statele Unite ale Americii, de unde fusese eliberat pe cauțiune într-un dosar privind fraude informatice!

Vicele de la Vărădia a fost plasat în arest preventiv până ce va fi preluat de autoritățile americane. Curtea de Apel Timișoara a constatat cp sunt sunt întrunite condiţiile extrădării și a luat act că fugarul nu a formulat opoziţie la extrădare, ci chiar şi-a dat consimţământul să fie extrădat şi predat autorităţilor Statelor Unite ale Americii. Faţă de Dorin Racu, fost Munteanu, au fost emise două rechizitorii. Primul, înregistrat la data de 13.08.2014, la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Vest al Statului Louisiana, iar cel de-al doilea, înregistrat la data de 14.11.2017, la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Vest al statului Carolina de Nord. Dar şi două mandate de arestare, emise la data de 08.09.2014, de către Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Vest al Statului Louisiana, şi la data de 14.11.2017, de Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Vest al statului Carolina de Nord.

Dacă primele informații erau legate de fraude informatice, de carduri clonate și un prejudiciu de aproximativ 1 milion de dolari, odată cu arestarea viceprimarului apar date cum că în sarcina sa s-ar fi reținut un prejudiciu mult mai mic, de circa 15.000 de dolari. Problema ar fi că acesta s-ar fi sustras anchetei după ce a fost eliberat pe cauțiune.

„El are două mandate internaționale emise de un stat din Louisiana și din Carolina de Nord pentru fraude informatice. Faptele sunt vechi, din 2013-2014. În America a fost eliberat pe cauțiune, după care a plecat, deși avea interdicție să plece. Acum s-a cerut recunoașterea mandatelor emise pe numele său în SUA. A fost arestat de Curtea de Apel pentru 30 de zile, iar clientul meu a fost de acord cu extrădarea. Vreau să fac o precizare, să nu se confunde faptul că are două mandate provizorii cu faptul că ar fi vinovat! El nu e condamnat în SUA! Din punctul meu de vedere este nevinovat. Atât în România, cât și în America uzitează prezumția de nevinovăție și, cu siguranță, de aceea dorește să meargă în America, să fie predat, pentru a arăta că nu are de a face cu ilicitul penal. Au fost mai mulți în povestea asta, dar restul sunt deja condamnați.”, a explicat avocatul Cosmin Bolosin pentru expressdebanat.ro.

Dorin Racu, fost Munteanu, urmează să fie preluat de autoritățile americane și extrădat pentru a fi anchetat de organele de cercetare penală din Louisiana și Carolina de Nord. „Cu siguranță, avocații din America vor face apărări și îi vor demonstra nevinovăția. De asta și dorește să se predea. El a fost de acord cu extrădarea!”, a mai spus apărătorul său din România, Cosmin Bolosin.