Viceprimarul din Băile Herculane a rămas fără permis după ce a fost prins băut la volan

Ştirea a apărut recent pe un grup de Facebook din Băile Herculane care anunţa că, pe data de 28 mai, viceprimarul Ştefan Peneşel a rămas fără permis pentru că a fost prins băut la volan. În aceeaşi postare, autorul îi cerea demisia viceprimarului pentru această întâmplare.

Informaţia este confirmată de către comisarul Graţian Simion, comandantul Poliţiei staţiunii Băile Herculane, care spune că Peneşel ar fi fost testat cu aparatul etilotest şi ar fi avut 0,47 la mie concentraţie alcoolică în aerul expirat. Procedura spune că, în această situaţie, şoferul este condus la spital unde îi sunt recoltate probe biologice, abia apoi urmând a se stabili dacă fapta se încadrează la o simplă contravenţie, fapt care îl va scăpa pe Ştefan Peneşel doar cu o amendă şi o suspendare de permis pe câteva luni sau dacă concentraţia alcoolică din sânge este mult mai mare şi se impune deschiderea unui dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui autoturism pe drumurile publice cu o concentraţie alcoolică mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Noi sperăm că Peneşel va scăpa doar cu o amendă, căci un eventual dosar şi condamnare penală ar lăsa staţiunea fără viceprimar. Iar configuraţia politică a actualului Consiliu Local al staţiunii este şi aşa destul de dezechilibrată.

Ştefan Peneşel a candidat la alegerile locale pe listele UNPR şi a ajuns viceprimar în urma negocierilor lui Tabugan cu liberalii, acum Peneşel fiind membru PMP.