Bazinul olimpic din Reșița așteaptă panourile solare. În Serbia se discută despre ele

În Săptămâna Energiei, proiectul care va aduce un mare plus Complexului Municipal de Sport și Sănătate din Reșița a fost readus în discuție. De această dată, în Serbia, țara cu care administrația reșițeană a pus la punct proiectul transfrontalier.

O delegație a Primăriei Reșița a fost, săptămâna aceasta, în Belgrad pentru a prezenta proiectul care se va implementa la Complexul Municipal de Sport și Sănătate. Este vorba despre un proiect transfrontalier derulat cu localitatea Pancevo, cu o valoare totală de 1.353.167 de euro, contribuția municipalității reșițene fiind de 11.000 de euro, sumă aprobată de consilierii locali încă din iarna trecută.

Prin acest proiect se urmărește utilizarea eficientă a energiei din surse regenerabile și reducerea emisiei de gaze de seră. Aproximativ 100 de panouri solare ar urma să fie montate pe acoperișul clădirii de pe strada Făgărașului, ceea ce ar duce la scăderea cu circa 70% a consumului de energie electrică și gaz pentru încălzirea apei din bazin. Lucrările ar urma să înceapă în această vară.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Proiectul „Energy efficiency – The Premise for a Better Environment in Romania-Serbia Cross-Border Area” este finanțat în cadrul programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera România-Serbia.

banner maxagro