Viceprimarul Tabără, explicații după ce l-a votat pe administratorul special al Colterm: Este un membru de partid fără experiență

Colterm are administrator special, începând de marți. Este vorba de Cristian Amza, șeful USR Giroc, care a fost votat inclusiv de către consilierii locali PNL și PSD. Viceprimarul Cosmin Tabără explică faptul că a decis să nu se opună acestei propuneri pentru a se putea asigura conducerea companiei, dar îl consideră pe Amza un om lipsit de experiență.

Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a oferit mai multe explicații după ce, în plenul consiliului local de marți, alături de ceilalți colegi ai săi, l-a votat pe Cristian Amza, șeful USR Giroc, pentru a ocupa funcția de administrator special al Colterm. Vă reamintim că societatea de termoficare a Timișoarei este în insolvență, iar Amza va avea sarcina de a gândi un plan de salvare a companiei.

Cosmin Tabără nu are cuvinte de laudă la adresa administratorului special, însă spune că l-a votat pentru a nu se interpreta că dorește blocarea activității Colterm.

leader board 728 x 90 px

Am votat propunerea colegilor din USR pentru desemnarea administratorului special la SC Colterm. Am făcut-o pentru că este un termen contratimp, până vineri acesta trebuie să fie numit, dar ne păstram reticența asupra alegerii făcute de către colegii noștri. Este vorba despre Cristian Amza, președintele USR Giroc și fost candidat la Primăria Giroc, acum consilier local. Câteva aspecte vreau să menționez. În primul rând, Amza este un membru de partid, fără experiență în domeniul termoficării, care nu a avut legături cu această societate. Am dat votul pentru a asigura conducerea societății, dar sunt convins că trebuia găsită o altă soluție de către USR, știu și ei asta. Lucrurile făcute în grabă nu produc rezultate, apoi răsplătirea membrilor de partid foarte loiali cu astfel de poziții în cea mai dificilă perioadă a societății nu cred că era oportună. Pe de altă parte, un vot împotrivă, pe lângă faptul că prejudicia societatea de o conducere legală în timp util, ar fi fost interpretată în sensul că noi, consilierii PNL, ne opunem soluționării gravelor probleme ale Coltermului”, a explicat viceprimarul Timișoarei.

Cosmin Tabără a mai precizat că a votat și amendamentul propus de Roxana Iliescu, consilier local Pro România, privind reducerea salariului brut al administratorului special de la 21.000 lei la 15.000 lei/lună, însă acesta nu a trecut.

Considerăm că remunerația este mare – circa 20.000 de lei – și nu ar trebui risipiți atâția bani în condițiile în care căldura pentru timișoreni este asigurată de la o săptămână la alta, când nu s-au făcut restructurări în ultimul an, când încă nu avem asigurată ieșirea din iarnă, când Coltermul este în pragul falimentului. Ieșirea din iarnă trebuie garantată, să existe căldură în locuințe, școli, spitale. Momentan, ce e garantat e doar salariul noului administrator special… În situația actuală, mă așteptam să existe o propunere de forță, un manager cu experiență, fără a aduce atingere competenței noului administrator special, dar cred că nu mai este timp pentru experiențe la această societate. E nevoie de expertiză, de cineva care a mai trecut prin așa ceva, nu de sinecuri. Dar, să vedem ce îl recomandă pe dl Amza de-acum încolo”, a afirmat viceprimarul Timișoarei.