O tânără studentă din Timișoara, câștigătoare a prestigiosului Concurs Național de Interpretare „Eduard Caudella”

studentaan3

Lázár Katalin, studentă a Universității de Vest din Timișoara, a obținut locul întâi la prestigiosul Concurs Național de Interpretare „Eduard Caudella”. Tânăra studentă urmează cursurile din programul de studii „Interpretare Muzicală – Instrumente” (flaut), clasa profesorului Matei Ioachimescu.

Katalin a venit în Timișoara din Clujul natal ca să studieze cu flautistul de talie mondială Matei Ioachimescu, cadru didactic al Facultăţii de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Încă din anul întâi, studenta a avut șansa să cânte pe un flaut de argint.

Studenta UVT a strălucit în secțiunea dedicată Instrumentelor de suflat, din cadrul concursului, cu măiestria interpretărilor la „flautul său fermecat” și a învins toți concurenții marilor universități naţionale de muzică din ţară.

leader board 728 x 90 px

„Un muzician nu își poate atinge întregul potențial în lipsa unui instrument de calitate. Calitatea instrumentului este un aspect foarte important, chiar decisiv în viaţa studenţilor muzicieni, reprezentând un factor esenţial în ceea ce privește motivația, inspirația şi dezvoltarea armonioasă a laturii artistice și tehnice.”, a mărturisit studenta laureată.

Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella” este organizat de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

În context, reprezentanții Universității de Vest au anunțat că derulează un plan de achiziții a instrumentelor muzicale.