Îşi face de cap pe bani publici

Costinel Ristache, al doilea om în judeţ, pentru care jurnaliştii ce îndrăznesc să-i strecoare numele în alt gen de articole decât linguşitoare sunt nişte gunoaie, are lucruri mai bune de făcut în timpul programului pentru care este plătit de Consiliul Judeţean, decât să rezolve problemele Caraş-Severinului.

Ca şi cum ar fi pus totul la punct în judeţ din fotoliul său de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Costinel Ristache a fost uns şi şef al fotbalului cărăşean, semn că nu i-ar mai ajunge funcţiile numeroase pe care le ocupă în fel şi fel de structuri. Remunerat de la bugetul public pentru a rezolva problemele administrative ale judeţului, Ristache are şi altele pe cap.

În timp ce ar trebui să coordoneze şi să controleze activitatea unor compartimente ale aparatului de specialitate, a instituţiilor publice şi a unor operatori economici din subordinea Consiliului Judeţean, aşa cum scrie în fişa postului său, preşedintele PD-L Caransebeş participă, spre exemplu, la Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal. În timpul programului pentru care este plătit din bani publici, Ristache face jocurile şi în fotbalul din Caraş-Severin. Pe alţi bani! Ultima AGA a AJF a avut loc joia trecută, timp în care vicele Consiliului Judeţean a absentat, se pare, nemotivat de la Palatul Administrativ. Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean, Camelia Şuşco, ultima cerere de concediu formulată de Ristache este pentru perioada 17-20 februarie, interval de timp în care acesta s-a aflat în Italia, cu echipa de handbal a Clubului Sportiv Caraş-Severin. Practic, pentru cele câteva ore petrecute la Restaurantul Capitol, Costinel Ristache bagă bani în buzunar din două locuri. Potrivit declaraţiei sale de avere, de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal câştigă 8.870 de lei, în timp ce, de la Consiliul Judeţean are un venit de 20.430 de lei.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Mai grav este însă că AJF primeşte sume de bani deloc de neglijat de la Consiliul Judeţean. Cu alte cuvinte, Ristache este unul dintre cei care hotărăsc direcţionarea unor bani din bugetul public către AJF şi tot el decide ce face cu ei în calitate de preşedinte al forului cărăşean. Cât despre criteriile pe baza cărora acesta a fost uns şef al fotbalului din Caraş-Severin, spun gurile rele, exclusiv politice, sunt alţii în măsură să analizeze. Cert este că Ristache deţine o funcţie politică în timp ce e şef la fotbal, iar peste tot în lumea asta amestecul politicului în sport este interzis. Dar asta e o altă poveste, despre care vom vorbi în zilele următoare.

banner maxagro

Comments

  1. Grasu says:

    Bravo, neica, esti bun si ai cura.In fata unor jeguri de genul Ristache, nu prea merita sa-ti bati gura.Singurul lucru care-l va face sa renunte si la fotbal, este faptul ca nu stie nimic despre acest sport.In timp ce el spala paharele prin Italia, a uitat ca este conducatorul fotbalului, ca are o Adunare generala de organizat, ca trebuie sa pregateasca sedinta, nu asa cum a fost aceasta, cu suprapunerea penibila a unui parastas, in aceeasi sala.Halal organizare, halal oameni.
    Gabore, da-ti demisia pana nu vei fi facut albie de porci, caci oricum, asa arati, penibilule.