Consilierii locali au început campania electorală

Sala de şedinţe a Consiliului Local a fost astăzi plină de reşiţeni nemulţumiţi, care deşi nu au plecat cu problemele rezolvate acasă, au avut parte de un spectacol pe cinste şi gratuit din partea aleşilor, care nu au mai contenit cu atacurile.

Atmosfera de la plenul de astăzi a fost încinsă. După ce au votat fără prea multe comentarii proiectele de hotărâre care s-au aflat pe ordinea de zi, aleşii au trecut la punctul „diverse”, unde discuţiile au durat cel puţin două ore, fără să fie luată vreo decizie concretă în ceea ce priveşte ajutorul pe care l-ar putea da oamenilor care l-au cerut. Fie că a fost vorba despre parcări, fie că a fost vorba despre centralele de cartier sau panseluţe, toate acestea au fost dezbătute pe un ton ridicat. Astfel că, preşedintelui de şedinţă i-a fost greu să menţină liniştea în sală.

Ce şi-au reproşat aleşii
În ceea ce priveşte discuţiile dintre aleşii locali, aceştia şi-au reproşat de toate. Din mincinoşi şi lipsiţi de educaţie nu s-au scos ore în şir. De exemplu, Viorel Blajovan, consilier PD-L, i-a spus colegului său Ioan Benga că i-ar lipsi cei şapte ani de acasă. „Când îţi lipsesc cei şapte ani de acasă nu pot să răspund la acuze”, a spus Blajovan. Social-democratul nu s-a lăsat mai prejos şi i-a întors vorba, întrebându-l întreaga şedinţă de ce nu mai fluieră în urma scandalului iscat pe tema parcărilor. Nici viceprimarii nu au fost mai politicoşi. La acelaşi subiect, al parcărilor, Sorin Simescu l-a făcut „mincinos” pe edilul-şef minute în şir, fără ca acesta să îi răspundă însă, la acuzele aduse.

Ce au spus reşiţenii
Până şi oamenii prezenţi la plen au înţeles că haosul a fost creat doar din motive electorale. Reşiţenii i-au „urecheat” pe consilieri şi le-au explicat faptul că dacă sunt în plen trebuie să dea dovadă de maturitate şi de repsonsabilitate. Asta pentru că din replicile consilierilor a reieşit că nu ştiu ce au votat pe parcursul şedinţelor la care iau parte. „De ce luaţi banii pe indemnizaţie dacă ziceţi că nu aţi votat niciunul? La centrale mă interesează dacă primim apă caldă şi căldură. Nu mai mult. Restul sunt discuţii”, a spus reşiţeanul Vasile Gaşpar, prezent la şedinţa de astăzi. „Foamea şi nevoia au o singură culoare: alegeţi între alb, negru şi roşu. Nu ne interesează divagaţiile dintre consilieri. Vrem să ni se rezolve problema legată de banii pe care trebuie să îi primim ca restanţe de la vechiul Prescom”, a spus Tudor Oprea, un alt reşiţean prezent la şedinţă. Cam aşa au decurs discuţiile dintre consilieri şi reşiţeni.

Rămâi cu „Express de Banat” şi vezi pe larg subiectele discutate în plen!

Comments

  1. URL says:

    … [Trackback]…

    […] Read More: expressdebanat.ro/consilierii-locali-ai-resitei-au-inceput-campania-electorala […]…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/