Vicepreședinta PRO România a găsit banii pentru revizuirea Constituției! În conturile partidelor politice!

Legea finanțării partidelor poate fi un punct de plecare în ceea ce privește obținerea de fonduri pentru referendumul de modificare a Constituției!

Ioana Petrescu, fostul ministru al Finanțelor, spune că, dacă această lege ar reveni la forma inițială, ar putea servi finanțării acestui referendum. Asta după ce Eugen Teodorovici a explicat că nu sunt bani pentru referendum. Vicepreședinta Pro România, Ioana Petrescu, confirmă acest lucru, dar spune și că „sunt prevăzute cam 400 de milioane de lei pentru partidele politice”. Este vorba de sume mult mai mari decât în anii precedenți, rezultate din modificarea legii finanțării partidelor.

„S-a modificat în sensul că înainte erau aceste sume calculate ca procent din venituri bugetare și acum sunt ca procent din PIB. Deci sumele sunt mult, mult mai mari! Din moment ce acești bani nu sunt plătiți toți odată, sunt plătiți lunar către partidele politice, mai există bani aici dacă se dorește finanțarea referendumului, se poate modifica legea finanțării partidelor politice, se poate reveni la forma inițială”, a declarat Ioana Petrescu cu ocazia vizitei sale la Timișoara.

Referendumul pentru redefinirea familiei a costat 164 de milioane, iar dat fiind faptul că s-a desfășurat pe parcursul a două zile, se aproximează undeva la 80 de milioane costurile pentru referendumul vizînd modificarea Constituției, bani pe care Teodorovici îi poate găsi la partidele politice. „Cred că este important ca acest referendum să aibă loc, pentru că vorbim de dorința populară din 26 mai care trebuie aplicată în constituție”, a adaugat vicepreședinta Pro România.