Milionarii Caraș-Severinului fac investiții cu profit garantat în Timișoara! „E visul fiecărui român!”

Dorin Crivacucea și Alexandru Torma, doi oameni de afaceri din Moldova Nouă care au construit imperii atât pe Valea Carașului, cât și în întreaga Clisură a Dunării, au făcut pasul spre capitala Banatului, unde investesc milioane de euro în afaceri cu succes garantat!

Imperial Market e de multă vreme un nume pe care îl cunoaște toată lumea, de la Oravița până la Berzasca, distanță pe care se află 16 magazine alimentare frecventate zilnic de mii de oameni. Auto Alex și Casa Alex Oravița, care astăzi aniversează un an de la deschidere, un an de succes, înseamnă cel mai mare importator și distribuitor de materiale de construcții, sobe de gătit și încălzit din sud-vestul României.

„Văzând cerința foarte mare de locuri de muncă și crescând prețurile la apartamente, mi-am dat seama că e un loc unde poți câștiga ceva. Am vrut ceva nou. A fost o provocare și am reușit”, a dezvăluit Dorin Crivacucea motivul pentru care a demarat investițiile în imobiliare, în orașul de pe Bega. Decizia lui Alexandru Torma a fost chiar mai ușor de luat. Și asta pentru că imobiliarele nu înseamnă pentru afaceristul din Moldova Nouă ceva complet străin având în vedere că are deja un imperiu ridicat din vânzarea materialelor de construcții. „După o experienţă de peste 20 de ani în vânzarea materialelor de construcții, cunoscând foarte bine tot ce ține de acest domeniu, de la producătorii de materiale de construcții până la micile depozite din tot vestul țării, de la marii dezvoltatori imobiliari până la micile echipe de meseriași, văzând cum se dezvoltă acest domeniu, am decis, acum câțiva ani, că este momentul să intrăm în această piață dinamică, o piață imobiliară cu o creștere frumoasă de la an la an”, a explicat Torma pentru expressdebanat.ro.

Înainte de a se aventura pe piața timișoreană, Torma s-a documentat temeinic, a stuadiat această nișă: „Am avut această idee de peste 10 ani, dar am așteptat să acumulăm suficiente date și experiență pentru a ne putea băga în acest domeniu. Domeniul imobiliar este, astăzi, în România, o nișă care trebuie exploatată. Visul românului este sa aibă apartamentul său, casa lui, își dorește să fie proprietar. Cred că peste 90% dintre români sunt astăzi proprietari, în timp ce, media europeană, este de aproximativ 70%. Majoritatea nu au bani pentru acea locuință, dar sunt dispuși să se crediteze la bancă pentru a-și îndeplini acest vis”.

Județul Timiș a câștigat foarte mult teren în fața Caraș-Severinului, care, în ciuda potențialului turistic, a rămas mult în urmă. „Prețurile sunt mai mari în Timișoara! Cerința este mult mai mare! Ăsta e singurul motiv pentru că totul pleacă de la preț. În Moldova Nouă se știe cât sunt apartamentele, la Reșița, la fel. Nu se vând. La Timișoara a fost o întreagă industrie în domeniul imobiliarelor”, și-a justificat Dorin Crivacucea noua investiție.

După succesul obținut de Casa Alex la Oravița, Alexandru Torma așteaptă o lovitură și mai mare de la Alex Residence, proiectul imobiliar pe care îl dezvoltă în Timișoara. „În opinia mea, România încă se află la început de drum în domeniul investițiilor imobiliare și al închirierii apartamentelor. Dacă vrem să vedem ce va urma, cel mai uşor este să ne uităm la țările vecine nouă din Uniunea Europeană. Eu simt că Timișoara va crește foarte mult în următoarea perioadă. Astăzi, Timișoara nu are nici măcar un hotel de 5 stele, în condițiile în care Clujul are 5 hoteluri de 5 stele și peste 30 de hoteluri de 4 stele. Capacitățile de cazare în Timișoara sunt mult subdimensionate pentru afluxul de turiști care va veni în următorii ani. Există un trend în orașele mici și în județele mai slab dezvoltate: ca toată lumea să-și dorească o locuință într-un oraș bine dezvoltat, în cazul nostru, Timişoara, lucru care, iarăși, favorizează foarte mult cererea de locuințe”, a spus omul de afaceri cărășean.

Cei doi afaceriști din Moldova Nouă s-au convins deja că profitul din imobiliare în Timișoara e garantat. Cererea e atât de mare încât nu au cum să piardă. Apartamentele se dau ca pâinea caldă, la prețuri foarte bune, iar cererea rămâne la fel de mare. Dorin Crivacucea construiește de patru ani în Timiș și am putea spune că a ridicat deja un cartier. „Nu am avut nicio problemă cu concurența, fiindcă am făcut apartamente în locuri frumoase din Timiș, zic eu. Dumbrăvița nu e în Timișoara. E în viitorul cartier al Timișorii. Apartamentele au fost gândite, din start, cu două camere, maximum cu trei camere. Adică, dintr-un total de 10 blocuri, 3 blocuri au fost apartamente cu trei camere, restul cu două camere. Cerința e mult mai mare la 2 camere, fiindcă sunt bani mai puțini. Metrul pătrat a fost în creștere și este în creștere și actualmente. Nu putem vorbi despre concurență, fiindcă ce se construiește în Timișoara, se construiește cu prețuri mult mai mari. Am hotărât să construim în Dumbrăvița, lipit de Timișoara, chiar iar în spate la Selgros, să zici că ești în Timișoara. De fapt și prețurile sunt mai mici. De asemenea, oamenii nu au foarte mulți bani. Și atunci, fiecare își drămuiește puținul acela pe care îl ia. 99% sunt bani din credite de diferite feluri: Prima Casă sau imobiliare”, ne-a spus Dorin Crivacucea.

Despre cât de mult loc e pe piață în lumea afacerilor imobiliare din Timiș vorbește și antreprenorul Alexandru Torma, care concluzionează: „Astăzi, problema concurenței pe domeniul imobiliar aproape nu există. Cea mai mare provocare este să-ncerci să fii cât mai bun, să oferi locuințe de o calitate superioară, la un pret pe care omul să și-l poată permite. Prin Alex Residence am încercat să oferim locuințe de o calitate premium, la prețuri foarte convenabile. Am făcut o serie de locuințe duplex, apoi am făcut câteva blocuri, iar pentru viitorul apropiat pregătim un proiect imobiliar compus din câteva blocuri, care va avea peste 100 de apartamente”. Vorba aia, ban la ban trage!