Pe urmele lui Ivanhoe și Robin Hood! Zboară spre o vacanță răcoroasă, la Doncaster!

Dacă ți-au plăcut poveștile de capă și spadă britanice, ai acum ocazia să vizitezi castelul cavalerului Ivanhoe după un zbor direct din Timișoara, care te duce în numai câteva ore spre nordul industrializat al Angliei, la Doncaster!

Oraș situat în regiunea South Yorkshire, din partea de nord a Angliei, dar puțin mai la sud de marile centre industriale Liverpool sau Manchester, Doncaster are o dimensiune asemănătoare cu cea a Aradului, iar la recensământul din 2011, număra o populație de 158.41 de locuitori. Totuși, cu tot cu suburbiile sale, Doncaster se apropie de realitățile Timișoarei, însumând, tot în 2011, o populație de 310.542 de cetățeni. Din acest an, de pe Aeroportul Internațional Timișoara se poate ajunge din Banat nu doar la Londra, pe aeroportul Lutton, ci și pe aeroportul Aeroportul Robin Hood Doncaster Sheffield din Finningley, care deservește atât orașul Sheffield, cât și Doncaster.

Practic, o rută mult mai convenabilă pentru cei plecați la muncă în Anglia, în partea de nord a Albionului, cât și pentru cei care zboară pentru a-și vizita apropiații și familia ajunși în UK. Nici ca destinație turistică, Doncaster-ul nu este de neglijat. Orașul nu este departe de celebrul Nottingham, locația legendarei povești a haiducului Robin Hood, poveste ecranizată de mai multe ori în filme, seriale și chiar și benzi desenate. Distanța aeriană dintre Doncaster și Nottingham e de 63,3 km. Și mai aproape, la 55,74 de km, este orașul York, iar distanța aeriană față de Leeds e de 70,78 km.

Pentru turiști, Anglia oferă alternativa unei vremi mai răcoroase, fără schimbări bruște de temperatură în general. Și, de ce, nu, un loc unde poți savura, în loc de pește sau scoici, un mic dejun mai sațios, cu fasole și cârnați sau clasica bubincă de cereale britanică. Orașul este și încărcat de istorie, chiar dacă nu este atât de celebru din privința aceasta precum Londra sau castelele scoțiene. Doncaster este unul dintre cele mai vechi orașe britanice, iar Conisbrough Castle este chiar locația unde și-a plasat acțiunea din romanul Ivanhoe celebrul sir Walter Scott! Burgul englezesc este și un loc unde se organizează frecvent curse de cai, la hipodromul local.

Site-ul de promovare turistică a orașului îmbie vizitatorii să facă și shopping în Doncaster. Așadar, dacă ai avut asemenea experiențe la Paris, Milano, Barcelona sau Dubai, e timpul să încerci să cheltui bani și ca o lady sau un lord englez. Mai ales că de pe aeroportul din Timișoara, de la 1 iulie, se poate ajunge, de luni până vineri, în Doncaster, cu o cursă Wizz Air. Într-o oră și cinci minute, sunteți din pusta Banatului în Albionul plin de istorie, iar biletele pot fi găsite chiar și la 69 de lei!

foto: visitdoncaster.com