Dante Luchetti, vicecampion mondial la padel, susține, la Timișoara, antrenamente pentru iubitorii sportului de socializare

dante luchetti 4

Dante Luchetti va susține, la Timișoara, trei zile de antrenamente cu toți cei dornici să cunoască, să învețe sau să se perfecționeze în padel. Pe lângă titlul de vicecampion mondial, Dante Luchetti a fost jucătorul numărul 1 la padel în Italia, a ocupat locul 17 la nivel mondial și locul 18 în Spania. A câștigat numeroase competiții internaționale și a participat, alături de echipa națională de padel a Italiei, la competiții mondiale și europene. 

Derivat din tenis, padelul este un sport de socializare care se joacă la dublu. Se folosesc rachete de forma celor de tenis, însă fără corzi, iar terenul de joc e înconjurat de pereți din sticlă. Baza sportivă Padel Center Timișoara e promotorul acestui sport nou și dinamic. Astfel, a facilitat întâlniri cu profesioniști ai padelului, pentru pasionați și pentru cei care și-au propus să descopere o activitate sportivă nouă și interesantă.

În perioada 24 – 26 septembrie 2021, la invitația Padel Center, la Timișoara va fi prezent Dante Luchetti. Are 30 de ani experiență în padel, atât ca jucător profesionist, cât și ca antrenor. Acesta va susține sesiuni de antrenamente la care sunt așteptați iubitorii de sport care doresc să descopere o disciplină nouă, dar și jucătorii dornici să se perfecționeze.

leader board 728 x 90 px

vicecampion padel

Orginiar din Argentina și stabilit în Italia, Dante Luchetti este, la această dată, unul dintre cei mai buni antrenori de padel din lume. El a pus la punct o metodă inovativă de joc și antrenează sportivi de pe tot globul. A antrenat în Grecia, Suedia, Elveția, Italia, Danemarca, Spania sau Finlanda. Acum vine pentru prima dată în România.

„Obiectivul meu principal este să duc și să dezvolt padelul în cât mai multe țări diferite. Padelul este un sport mai ușor decât tenisul, este un sport distractiv. De aceea susțin cursuri de pregătire în Grecia, Italia, Belgia, Suedia, Franța, etc. Lucrez la o metodă inovativă de joc; pe baza schimbării tactice, tehnica s-a schimbat, adâncimea șutului, poziția de urcare în teren, toate promovează un concept de padel modern și inovator.”, a declarat Dante Luchetti.  

dante luchetti 1 (1)

Timișorenii sunt invitați să descopere, alături de Dante Luchetti, în zilele de 24, 25 și 26 septembrie, pasiunea pentru acest nou sport cu racheta. Programările pentru o sesiune cu Dante Luchetti se fac telefonic (0786.450.073) sau pe rețelele sociale ale bazei sportive Padel Center Timișoara.

La nivel mondial sunt în prezent peste 10 milioane de jucători. De altfel, marii sportivi ai lumii joacă padel: Novak Djokovic, Maria Sharapova, Rafael Nadal și Serena Williams sunt unii dintre tenismenii care joacă padel. Și fotbaliști precum Iker Casillas, Andres Iniesta, Lionel Messi, dar și brazilianul Ronaldo fac partide de padel în timpul liber. Iker Casillas, de exemplu, a participat, în 2014, în turnee internaționale de padel și chiar a inaugurat, pentru fundația sa, un teren de padel ce îi poartă numele. Gerard Piqué, Martina Hingis, Francesco Totti, Zlatan Ibrahimovic sunt alți sportivi care practică padelul. Regizorul serialului Vlad și al filmului Miami Bici, Jesus del Cerro, este  și el un mare fan al padelului.

Padelul a apărut în anul 1969, la Acapulco, în Mexic, din inițiativa unui om de afaceri nativ, Enrique Corcuera. Totul a pornit din dorința afaceristului de a-și proteja terenul de tenis de vegetația care îi invada curtea. Drept pentru care a ridicat pereți în jurul acestuia. Un prieten al lui Corcuera a găsit conceptul cu pereți care înconjoară un teren de tenis nu doar surprinzător, ci și foarte interesant. I-a plăcut mai ales posibilitatea de a prelua în continuare mingile care loveau pereții, fără să se oprească jocul. Astfel, el a dezvoltat ideea. A creat un teren oficial, cu pereți de sticlă, reguli de joc clare, care se aplică și în prezent.

Fotografii: Dante Luchetti