Premierul Cîțu nu exclude schimbarea prefecților și a subprefecților USRPLUS: „Analizăm această oportunitate”

img 1464

Florin Cîțu, premierul României, a declarat astăzi, la Timișoara, că schimbarea prefecților și subprefecților USR este o posibilitate aflată în analiză. Asta în condițiile în care USR a decis să depună o moțiune de cenzură împotriva guvernului, alături de AUR.

Zilele prefecților și subprefecților USR ar putea fi numărate. Florin Cîțu a afirmat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Timișoara, că se analizează posibilitatea schimbării lor din funcție.

Analizăm această oportunitate. Eu vorbesc de onoare, iar atunci când te întorci împotriva propriului guvern și împotriva propriei persoane, pentru că încă sunt membri în guvern, ceea ce este un lucru bizar. Când Dragnea și-a dat propriul guvern jos, miniștri au demisionat. Se pare că la PSD a fost vorba de mai multă onoare. Însă eu fac apel la onoare, așteptăm să vedem. Mesajul meu este pentru toți cei numiți de USR, indiferent că sunt prefecți, subprefecți, președinți de companii, agenții”, a afirmat Florin Cîțu.

Prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, a fost numit în această funcție din partea USR. La fel și Andrei Plujar, subprefect de Caraș-Severin.