UPDATE. Vicecampioană mondială, reșițeanca Alina Vuc luptă astăzi pentru titlul european!

Crescută de școala reșițeană de lupte, legitimată în prezent la clubul Steaua București, Alina Vuc s-a calificat în finala categoriei 50 kg a Campionatelor Europene de la Kaspiysk, Rusia, iar astăzi va lupta pentru titlul continental!

Reșițeanca Alina Vuc continuă să reprezinte România la cel mai înalt nivel. După argintul european din 2016 şi bronzul din 2017, obținute la categoria 48 kg, acum sportiva crescută de Nicolae Constantin va lupta în ultimul act cu azera Mariya Stadnik. În semifinale, sportiva noastră a învins-o prin superioritate pe Evin Demirhan, reprezentanta Turciei.

Alina Vuc va completa seria performanțelor extraordinare obținute de delegația României în Rusia după ce, la greco-romane, Mihai Mihuţ a obținut medalia de aur la 63 kg, iar Alin Alexuc a luat bronzul la 130 kg.

UPDATE, ora 19.38

Alina Vuc a cucerit, în urmă cu câteva minute, medalia de argint, după ce a fost învinsă în finală de Maria Stadnik (Azerbaijan), prin superioritate tehnică (10-0). 

Înfrângerea reşiţencei în fața Mariei Stadnik era însă anticipată de specialişti, având în vedere că sportiva din Azerbaijan este campioană mondială, vicecampioana olimpică și a ajuns la al optulea titlu european.