Gilbert-Rainer Gillich: „Fuziunea e singura soluție”

Recent, prof. univ. dr. ing. ec. Gilbert-Rainer Gillich și-a depus demisia din funcția de director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat în semn de protest. Acesta spune că la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița nu există interes pentru școala doctorală, care ar fi neglijată total. Gillich mai spune că demisia sa nu are legătură cu respingerea fuziunii cu Universitatea Politehnică.

„Am demisionat pentru a protesta față de modul cum e tratată problema doctoratului în general: se neglijează total! Eu sunt directorul interimar al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat din ianuarie 2017 și de 18 luni nu a fost organizat un concurs pe acest post, pentru a nu mai fi condus de un interimar”, mai spune profesorul universitar.

Deși susține că demisia nu are legătură cu refuzarea fuziunii cu UPT, Gilbert-Rainer Gillich spune că, în opinia sa, „fuziunea este singura soluție pentru a mai avea învățământ superior la Reșița”. Cât privește eventuale restanțe salariale, acesta spune că este cu „salariile plătite la zi, dar nu pentru mult timp”, lăsând să se înțeleagă că Universitatea va intra în incapacitate de plată. De altfel, nici nu e de mirare de vreme ce, la un colectiv de 72 de profesori, 17 sunt cu funcții de conducere…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/