Viața extraordinară a alpinistului Horia Colibășanu, acum și pe marile ecrane!

Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

Dacă nu ați avut ocazia să vedeți documentarul ”Superhombre” vara trecută, la festivalul Ceau, Cinema!, acum aveți din nou ocazia să urmăriți povestea de viață impresionantă a alpinistului Horia Colibășanu. Filmul care arată provocările din viața de zi cu zi, dar și de pe munte, cărora stomatologul le-a făcut față cu brio, va avea o nouă proiecție specială marți, chiar în Timișoara.

Documentarul ”Superhombre” va rula la cinematograful de la Shopping City Timișoara, marți, de la ora 20. După proiecția filmului, cei din sală vor avea ocazia să participe și la o sesiunea de discuții cu Horia Colibășanu însuși, dar și cu realizatorii peliculei, Lucian Mircu și Mircea Gherase. Organizatorii spun că surprizele nu se vor opri aici, deoarece mai sunt așteptați și invitați-surpriză. Reamintim că la festivalul Ceau, Cinema!, 800 de oameni au urmărit în premieră ”Superhombre”. Ulterior, documentarul a fost selectat pentru competițiile internaționale la festivalurile de film și cultură montană din Poprad (Slovacia), Cracovia (Polonia) și Bilbao (Spania).

În documentar, Horia Colibășanu e prezentat nu doar ca un alpinist. ”Superhombre” este dentist, soț, dar și tată a doi copii. Filmul surprinde imagini filmate timp de trei ani, cu diverse episoade din viața alpinistului. Nu au fost neglijate nici antrenamentele dificile, pe care Colibășanu le face în Timișoara atunci când nu este în expediții, dar nici discuțiile cu sponsorii, deloc floare la ureche. Cei care vor vedea filmul vor afla că Horia Colibășanu este ca omul din Atlantis, adică organismul său a dovedit că se poate adapta la aerul rarefiat din Himalaya, ceea ce l-a făcut capabil să aibă expediții fără oxigen suplimentar.

Momentele emoționante nu lipsesc din documentarul ”Superhombre”. În 2008, alpinistul basc Inaki Ochoa a decedat, în timp ce se afla într-o expediție în munții Himalaya, iar Colibășanu i-a fost alături când era bolnav, într-un gest apreciat de toți alpiniști spanioli. De asemenea, filmul documentează și ascensiunea lui Horia din 2017, fără oxigen suplimentar.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Biletele pentru eveniment se pot cumpăra de pe siteul Cinema City.

foto: facebook.com/pg/horia.colibasanu

untitled design set 970x90 px