VIAŢA DE DUPĂ… NAŞTERE, RĂZBOI, CĂSĂTORIE…

Ediție record pentru Simpozionul dedicat marelui arheolog, istoric și om de cultură Constantin Daicoviciu.

Potrivit directorului Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță, Adrian Ardeț, simpozionul ajuns la ediția cu numărul XLII se va desfăşura în perioada 9-12 martie 2016, în premieră în stațiunea Băile Herculane.

„Simpozionul Internaţional de Arheologie şi Istorie In Memoriam Constantini (tatăl și fiul) Daicoviciu are ca principal scop de a prezenta şi discuta ultimele cercetări asupra tematicii vieții de după naştere, război, căsătorie… şi de a sublinia aspectele evoluţiei istorice din punct de vedere arheologic și istoric”, ne-a menționat Adrian Ardeț, directorul muzeului caransebeșean, principalul organizator alături de Consiliul Județean Caraș-Severin.

În cadrul evenimentului ştiinţific vor fi prezenţi un număr record de participanţi, istorici şi cercetători de la centre universitare din ţară şi din străinătate (Serbia, Franţa, Polonia, Bulgaria, Croaţia, Grecia și Kosovo) alături de specialişti din muzee şi centre de cercetare din țară. Deschiderea oficială va avea loc joi, 10 martie 2016, ora 12.00, în incinta Hotelului Roman.

„Prin numărul de participanţi şi prin valoarea comunicărilor, această manifestare este cea mai importantă reuniune ştiinţifică din partea de vest a ţării. Programul manifestării cuprinde și o excursie tematică la Cazanele Dunării”, a mai adăugat istoricul Adrian Ardeț.

CITEȘTE ȘI:

Adrian Cioroianu vine la Caransebeș, la cel mai mare simpozion de arheologie din țară!