Via Transilvanica poate fi explorată virtual pe Google Street View

via transilvanica

Traseul turistic de lungă distanță care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin, poate fi explorat și virtual de acum.

O mare parte din traseul Via Transilvanica este disponibil, din această tomană, în imagini panoramice Street View, pe Google Maps. Aproape 900 de kilometri, din totalul celor peste 1.400 ai „drumului care unește”, pot fi explorați digital de orice persoană din lume, cu o conexiune la internet.

Traseul Via Transilvanica pornește din Bucovina, de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu Severin, pe malul Dunării. Două treimi din acest traseu sunt fotografiate și accesibile în Google Street View.

Pentru preluarea imaginilor panoramice de pe Via Transilvanica a fost utilizat un triciclu dedicat unor astfel de proiecte, de tipul recumbent bike, echipat cu o instalație pe care se montează camera panoramică. Tot procesul de fotografiere a durat aproximativ o lună și s-a derulat în august – septembrie 2023.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Via Transilvanica, „drumul care unește”, este un traseu turistic destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite, stâlpi indicatori, iar la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Traseul traversează zece județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți și e împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica, Terra Romana. În total, Via Transilvanica parcurge 107 unități administrativ-teritoriale din România, și pune în valoare patrimoniul natural și cultural al fiecărei regiuni.

 

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/