Caransebeș, în cărți pentru a fi capitala Via Transilvanica pentru o zi

alin useriu via transilvanica
casinoherculane by sungarden

Autoritățile locale sunt foarte deschise la idee însă Via Transilvanica Day se poate ține numai cu bani de la sponsori.

Este vorba despre evenimentul pentru care reprezentanții Via Transilvanica au purtat primele discuții încă din primăvara anului trecut. Concret, s-a dorit ca, în toamna lui 2023, la Caransebeș să se țină un eveniment complex, care să cuprindă deopotrivă concerte live dar și o serie de workshop-uri găzduite de muzeul din oraș.

Deși erau șanse mari ca evenimentul să aibă loc, totul a picat în ultimul moment. Însă orașul rămâne în cărți întrucât este prima locație unde se vrea organizat Via Transilvanica Day. „De acolo vom începe pentru că avem o experiență frumoasă la Caransebeș. Orașul merită să aibă o asemenea sărbătoare mai ales că au fost foarte bucuroși ca traseul să treacă prin oraș”, a spus reprezentantul Via Transilvanica, Alin Ușeriu.

Reținem că evenimentul se dorește a fi o sărbătoare cu scopul de a face posibile multiple schimburi de experiență, un târg la care să participe deopotrivă cei care au străbătut drumul dar și localnici din cât mai multe destinații aflate pe traseu. Se ține mult și la organizarea de concerte live alături de diverse prezentări și workshop-uri. Ori asta implică cheltuieli însemnate pentru Tășuleasa Social, asociație care, prin statut, poate primi finanțări numai din sponsorizări.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100
alin

Alin Ușeriu (în dreapta), alături de reșițeanul Marian Apostol, pe porțiunea din Caraș-Severin a traseului Via Transilvanica.

„Ne-ar putea trebui 20.000 de euro sau 120.000 de euro în funcție de ce vom face. Dacă vom vrea să invităm reprezentanți ai altor trasee din lume, atunci am vorbi despre sume mai costisitoare, dacă vom face doar cu destinații din România, va costa mai puțin. Via Transilvanica este o organizație care are resurse însă trebuie să ne gândim în ce anume trebuie să investim. Organizarea evenimentului depinde de fondurile pe care vom reuși să le atragem deoarece autoritățile locale se pot implica numai sub aspect organizatoric. Acum un an și jumătate, am inaugurat oficial traseul la Alba Iulia și a ieșit foarte bine. Pentru Caransebeș însă, până acum, nu avem acoperit un buget care să permită să ținem evenimentul așa cum am dori, a încheiat Alin Ușeriu.

Primarul Felix Borcean reafirmă deschiderea primăriei în a sprijini organizarea evenimentului. „Nu am mai vorbit cu cei de la Via Transilvanica însă noi am oferit toată susținerea noastră de la bun început. Suntem dispuși să le fim parteneri cu tot ce ține de noi, desigur acoperind și costurile aferente”, a declarat Felix Borcean.  Reamintim că, dintre toate județele prin care trece traseul, Caraș-Severin deține cea mai lungă porțiune, de 256 km. Un argument în plus pentru ca evenimentul să aibă loc la Caransebeș, orașul fiind străbătut de Via Transilvanica pe o porțiune de 13 km. Una dintre borne se află chiar în centrul orașului, în apropierea ruinelor medievale, și are forma unei cleme. De asemenea, o asemenea bornă se află și în centrul Reșiței, în spațiul verde dintre Palatul Cultural și podul sudat peste Bârzava, pod care este monument istoric.

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/