FOTO/ VIDEO: Cum sărbătoresc cărășenii 1 Decembrie

La mulți ani tuturor românilor! În Caraș-Severin, Ziua Națională este sărbătorită așa cum se cuvine. Încă de dimineață, în localitățile din județ, au început manifestările de celebrare a zilei de 1 Decembrie.

Ora 11.15

La Moldova Nouă, prima parte a manifestărilor organizate astăzi s-a încheiat deja. Acestea au început, așa cum este firesc, cu intonarea imnului național. A urmat apoi slujba religioasă și un scurt program artistic, susținut de tinerii din oraș. Acțiunea dedicată Zilei Naționale a României s-a încheiat cu ceremonia de depunere a coroanelor de flori.

Manifestarea s-a desfășurat în parcul din vecinătatea primăriei, acolo unde se află monumentul eroilor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial. Au fost prezente atât oficialitățile locale, cât și candidatul la Camera Deputaților, parlamentarul în funcție Ion Tabugan. Acesta a participat la întreaga manifestare, organizată de Ziua Națională a României. Mai mult decât atât, a depus coroane de flori, alături de reprezentanții administrației publice locale, iar în fața Monumentului Eroilor și-a descoperit capul, în semn de respect față de cei care și-au dat viața pentru neam și patrie.


Ion Tabugan a depus mai multe coroane de flori la Monumentul Eroilor de la Moldova Nouă

Sute de locuitori au ținut să fie, de asemenea, prezenți alături de autorități în această zi de sărbătoare națională. “Este un moment deosebit pentru noi toți. Vă mulțumesc tuturor că ați răspuns în număr mare invitației lansate de Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă. La mulți ani dumneavoastră și tuturor românilor!”, a declarat edilul-șef Matei Lupu, în alocuțiunea sa.

Ora 12.30

La Reşiţa, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României au început la ora 12.00. După ce prefectul de Caraş-Severin a salutat prezenţa militarilor, jandarmilor şi a celorlalte structuri ale Ministerului Apărării şi Internelor s-a intonat imnul şi s-a oficiat o scurtă slujbă de către un sobor de preoţi din Reşiţa. Au urmat discursurile oficialităţilor şi parada forţelor armate.

 

”Este Ziua Națională a tuturor și trebuie să o tratăm ca atare, cu respect, și să trăim cu speranța că mâine, prin seriozitate și implicarea noastră, a celor cu răspundere în administrație, va fi mai bine pentru toți. Sper să trecem peste toate aceste momente mai grele și, cu ajutorul lui Dumnezeu, speranța tuturor va fi de mai bine. La mulți ani, dragi români!”, a declarat primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu.

Revenim și cu alte informații!

Comments

  1. Pakatos says:

    Daria Alexandrescu,daca n-ai avut ochi pentru membrii PP DD la parada,puteai sa rogi unul dintre colegii tai sa-ti imprumute o fotografie cu Valentin Blanariu,pentru ca si domnia sa a fost la parada de 1 Decembrie…asa cum ai vazut-o pe tipa aia care se ARDe moka,puteai sa vezi si pe altii…inca 7 zile Daria…sa nu uiti…asa cum ITI PROMIT CA NICI EU NU UIT…

  2. Pakatos says:

    Frumos ai punctat Daria Alexandrescu,discursul domnului prefect,care ,, a salutat prezenţa militarilor, jandarmilor şi a celorlalte structuri ale Ministerului Apărării şi Internelor…”…noi oamenii de rand n-am fost acolo,pentru noi oamenii de rand n-a fost 1 Decembrie…URAT,URAT,URAT Daria Alexandrescu…sa nu scriu altfel…