Cum sărbătoresc cărăşenii Ziua Naţională

Cărăşenii din cele două municipii ale judeţului iau parte astăzi la manifestările prilejuite de 1 Decembrie. La Reşiţa ceremonia din centrul oraşului s-a încheiat deja, în timp ce la Caransebeş va începe la ora 13.00

Vremea închisă şi temperaturile scăzute i-au ţinut în casă pe cei mai mulţi dintre reşiţeni, astfel că doar câţiva au ales să fie în centrul oraşului pentru ceremonia dedicată Zilei Naţionale a României. Manifestarea a fost deschisă de o slujbă religioasă, după care prefectul judeţului, Octavian Ţunea, a transmis mesajul primului-ministru Emil Boc. Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, au susţinut şi ei câte un discurs în faţa celor prezenţi. A urmat apoi o paradă militară la care au participat detaşamente ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin şi cel al Poliţiei Comunitare Reşiţa. La final, revoluţionarii au depus coroane la troiţa din Piaţa 1 Decembrie 1918.

La Caransebeş, Ziua Naţională va fi marcată de un eveniment special. După manifestările oficiale care încep la ora 13.00, va fi inaugurat Arcul Unităţii Spiritual Creştine. Monumentul este cu totul deosebit, pentru că e construit în locul cel mai apropiat din lume dintre o bisercă ortodoxă şi una catolică. După sfinţirea acestuia, se va servi masa tradiţională, apoi publicul se va delecta cu spectacole de muzică populară şi uşoară.