Vești proaste la UCMR. Se anunță disponibilizări masive!

În timp ce tandemul Chebuțiu-Preda și-a petrecut sărbătorile după gratii, angajații celei mai vechi societăți din Reșița stau cu securea deasupra capului și așteaptă ziua în care vor primi vestea că vor fi disponibilizați. Aceasta este aproape!  

Veștile circulă prin societate, plecate chiar din zona resurselor umane. Cei din conducere refuză să ofere oficial vreo informație în acest sens, dar datele sunt certe. De 5 ani, de la momentul intrării în insolvență, UCMR prestează mai cu seamă servicii sociale pentru cei care au mai rămas cu statutul de angajați. Asta pentru că, de ani de zile, oamenii stau în șomaj tehnic, mai mult acasă, dar luând, totuși, 75 la sută din salariul lunar pe care ar trebui să-l încaseze. În plus, pentru fiecare zi în care se prezintă la lucru, mai primesc, răzleț, câte un bon de masă.

Ideea unor potențiale disponibilizări circulă periodic, dar momentul a fost amânat la nesfârșit. Ultima dată, angajații bombardau cu mailuri adresa redacției contact@expressdebanat.ro înainte de sărbătorile de iarnă. Acum, înainte de cele pascale, povestea s-a reluat! Cert este un singur lucru: că riscul unor disponibilizări există încă de la deschiderea insolvenței. În plus, UCMR se mai confruntă și cu o lipsă acută de comenzi, chiar dacă acum sunt la lucru circa 75 la sută dintre angajați, adică 900 de persoane.

Bețe în roate mai pune, involuntar, și Hidroelectrica, societate care și ea este în insolvență, dar mai nou UCMR nu primește direct comenzile, ci trebuie să se înscrie la licitație, procedeu din care nu este foarte clar că iese învingătoare.

Prin urmare, contextul nu pare a fi unul care să păstreze în continuare oamenii la lucru, iar șansa ca aceștia să plece în șomaj este ridicată. Se vehiculează că ar fi vorba despre 350 de persoane. Asta, în ciuda promisiunilor politice că UCMR se va pune pe picioare!

Problema este că, deşi se confruntă cu probleme, uzina rămâne în continuare unul dintre cei mai mari angajatori din oraș.

Comments

  1. Radivoj Milenovici says:

    Pai a fosy si destula hotie de catre UCMR din banii POPORULUI . O uzina de 2 lei care datoreaza poporului roman ”SUTE DE MILIOOANE” de EURO{MILIARDE de Lei). Destul e destul .

  2. someru' lu' mihai says:

    De ce faceti griji, cand INTELEPTUL orasului va pune la dispozitie sute de locuri de munca-la autostrada, la aeroport, vine si campania2016,ehe…o sa fie de treaba!