VEȘTI BUNE. Repornește producția în Valea Bistrei. Se fac recrutări de personal!

La Oțelu Roșu a început recrutarea personalului pentru redeschiderea combinatului. Cum forță calificată de muncă  este suficientă, nu vor fi probleme pentru găsirea primilor 200 de angajați pentru pornirea producției ,este de părere primarul orașului de pe Bistra, Luca Mălăiescu.

Potrivit edilului, investitorii sârbi interesați de cumpărarea uzinei s-au aflat pentru prima dată la Oțelu Roșu alături de omul de afaceri Iosif Armaș, cel care a intermediat întâlnirea dintre conducerea Nicarom, actualul proprietar, și compania din Serbia, care deține și Combinatul Siderurgic din Smederevo.

„Am vizitat împreună cu investitorii din țara vecină combinatul și le-a lăsat o impresie foarte bună, întrucât uzina se află în conservare. Aceștia vor ca noi să le urgentăm toate autorizațiile pentru a putea da drumul la începutul lui februarie. Am promis că, în condițiile legii, vom acorda toate autorizațiile de funcționare în regim de urgență, pentru că este un lucru foarte bun pentru comunitate redeschiderea combinatului”, a menționat edilul Luca Mălăiescu.

Vânzarea Combinatului Siderurgic Ductil Steel este estimată la suma de 25 de milioane de euro, din care 2 milioane de euro vor fi acordate ca primă tranșă la semnarea contractului. De asemenea, ANAF-ul, care e creditor majoritar, a mai pus o clauză esențială în contractul de vânzare. Și anume, ca întreg combinatul să fie asigurat pe perioada celor doi ani de zile în care se preconizează a se achita întreaga sumă de 25 de milioane de euro.

„A fost stabilit ca directorul tehnic, Costel Lazăr, să înceapă recrutarea din rândul foștilor angajați pentru primele 200 de locuri de muncă. De asemenea, o echipă de la Nicarom va superviza întreaga activitate de preluare a combinatului de către investitorii sârbi și, mai mult, aceeași echipă a actualului proprietar va rămâne în fabrică până când vânzarea va fi încheiată cu succes la finalul celor doi ani stipulați în contract”, a mai adăugat primarul orașului Oțelu Roșu.

CITEȘTE ȘI:

Milionarul de carton care a ruinat Băile Herculane, interzis la combinatul din Oțelu Roșu după ce a mituit un judecător!

Se negociază cumpărarea combinatului de la Oțelu Roşu!