SCANDALOS. Polițist de frontieră, surprins în timp ce primește mită!

Oficialii de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră au dat startul unei ample anchete, după ce pe site-ul de socializare, Facebook, au apărut o serie de fotografii cu un om al legii care primește mită. Pozele au făcut ocolul internetului.

Acuzele care i se aduc frontieristului sunt extrem de grave, în cazul în care se dovedesc a fi adevărate. Postarea cetățeanului care a surprins pozele sună așa: „Grigorie Daniel, un agent CINSTIT de la Poliția De Frontieră din Berzasca, un băiat cu mai multe antecedente penale, după cum vedeți în poze împreună cu acel șofer de tir pe care tind să cred că îl favorizează în trafic garantându-i cale liberă de trecere pe turele lui, fiind polițist de frontieră… își primește răsplata în cazul de față, dacă nu mă înșel vreo 60 de litri de motorină…V ă rog frumos să distribuiți cât mai mulți acest mesaj și aceste poze… deoarece această persoană, Grigorie Daniel, se vrea a fi cel mai corect polițist de frontieră din unitate… Pozele au fost făcute pe data de 09.01.2016, în jurul orei 14.00 Share… Mulțumesc…”, scrie cetățeanul de Facebook.

politist de frontiera berzasca

Postarea sa a fost distribuită inclusiv de mai mulți colegi de ai săi, și aceștia angajați la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră. Pozele au ajuns și la șefii ITPF, care vor analiza dacă ceea ce scrie în postare este adevărat și dacă polițistul a primit ilegal motorina respectivă. Dacă se dovedește veridicitatea informației, polițistul riscă să fie penalizat.

„Urmare la sesizarea dumneavoastră înregistrată la I.T.P.F. Timișoara cu nr. CR3875166/120.01.2016, vă informăm faptul că în temeiul prevederilor art. 61 1 din O.G. nr.27 1/2002, privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, modificată și aprobată de Legea nr. 233/2002, petiția a fost direcționată, spre competentă soluționare, instituției abilitate”, a precizat șeful ITFP Timișoara, comisarul-șef Iliuță Cumpănașu, pentru www.expressdebanat.ro.