Vești bune pentru timișorenii care dețin terenuri extravilane

Cetățenii care dețin terenuri extravilane pe raza municipiului Timișoara beneficiază de cadastrare gratuită datorită programului „Ai parte, ai carte funciară”.

Programul se desfășoară în perioada 25 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020. Cetățenii beneficiari trebuie să se prezinte la Primăria Municipiului Timişoara (Bd. C.D. Loga, nr.1, sala de şedinţe de la parter), în următorul interval orar: de luni până miercuri între orele 12.00 – 16.00 şi vineri între orele 10.00 – 14.00. Deținătorii trebuie să aibă asupra lor documentele proprietății, pentru a fi ulterior legalizate. Echipa programului se va ocupa în continuare de toate acțiunile necesare intabulării proprietății. 

Proiectul este realizat de către Municipiul Timişoara, împreună cu Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş. Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară este un proiect național al Guvernului României pus în funcțiune pentru 2015-2023 și are scopul de a facilita munca unităților administrativ-teritoriale în ceea ce privește terenurile din jurul orașelor. Astfel, o hartă precisă a pământurilor și deținătorilor redă organizarea teritorială.
Proiectul garantează accesarea eficientă de către beneficiari a fondurilor europene, le oferă intabulare gratuită și face public statutul de proprietar. Mai multe detalii găsiți pe: www.ancpi.ro/pnccf.