Robu și notele interne, un nou episod. Miezul problemei – manelele!

Timișoara este din nou ținta polemicilor și ironiilor la nivel național. De data aceasta, din cauza unui filmuleț cu un interpret care dădea dedicații muzicale în Piața Traian, pe ritmuri de manele. Ca reacție, Nicolae Robu pretinde că a interzis manelele printr-o notă internă dată în primărie!

Totul s-a petrecut la Târgul de produse tradiționale, organizat de SC Piețe SA, societate a municipalității condusă de Ionuț Nasleu. Robu a explicat în ședința de consiliu local cum s-a ajuns la dedicații, inclusiv pentru el însuși! „E de râsu-plânsu. Din toată povestea ies eu rău. Evident că presa nu ratează o asemenea minge la fileu ridicată de colaboratorii mei! Pentru că în piața Traian sunt comasați oameni de o anumită factură și anumite obiceiuri și lumea se plânge că nu poți face nimic, că cum ajungi acolo dacă nu ești vigilent, îți lipsește ceva din buzunar sau din poșete! Șeful de la Piețe a încercat să facă puțină educație cu cei care locuiesc acolo. Le-a explicat că nu e frumos ce se întâmplă, că lumea îi blamează din cauza unora ca ei, care și fură și că ar fi frumos să se reabiliteze, ocupându-se de îngrijire lucrurilor de acolo, pază în regim de voluntariat a căsuțelor și a ceea ce există pe acolo. Ca membrii unei comunități să aibă grijă ca alți membri să nu facă rele. Respectivii au agreat, dar au zis «Șefu’, am vrea și noi niște muzică lăutărească». Nu s-a discutat despre manele, aici s-a produs greșeala, s-a adus nu știu ce formație, cu un interpret”, a explicat Robu incidentul filmat.

Edilul a precizat că a dat o notă internă pentru a interzice… „manelele”. „Am generat astăzi o notă internă care bineînțeles că a devenit externă și am atras atenția că se interzic orice fel de dedicații și pe altă muzică, în aer liber”, a mai spus Robu în cadrul unor discuții în Consiliul Local. Edilul a spus că similar a interzis grătarele în aer liber la festivalurile din oraș, deoarece la Festivalul Vinului de la final de octombrie, a fost prea mult fum în Piața Victoriei.

Manelele, interzise în zona Traian de când România a intrat în UE!

Consilierul local independent Adrian Orza a precizat că dacă Poliția Locală și cei de la SC Piețe SA erau mai atenți, aflau că manelele nu erau oricum permise în Piața Traian, chiar din 2007! „Există o hotărâre de consiliu local în vigoare din 2007, un regulament pentru astfel de activități pe domeniul public. În acea hotărâre se specifică inclusiv genul de muzică care se poate asculta la terase, unplugged, pe zone. Ea (n.r. hotărârea de consiliu local) nu trebuie decât aplicată de cei care trebuie să o aplice. Am venit atunci în fața consiliului local cu un regulament din care s-a inspirat și celebrul Sibiu. Pentru Traian era vorba de folk și folclor, fără stație de amplificare. E și o chestiune de etichetă. Nu facem aceste lucruri doar pentru că suntem capitala europeană a culturii, le facem pentru că suntem Timișoara!”, a precizat Orza.