Desfiinţarea Secţiei de Gospodărie Urbană – „un alt fake news al oamenilor nocivi”, la Moldova Nouă

Un nou val de acuzații s-a năpustit asupra primarului Adrian Torma odată cu înaintarea, în fața Consiliului Local, a proiectului de hotărâre ce prevede înființarea Serviciului public de Salubrizare la nivelul UAT-ului pe care-l conduce, gurile rele răspândind zvonul conform căruia în spatele acestui proiect s-ar ascunde, de fapt, închiderea activității secției de Gospodărie Urbană.

Sătul până peste cap de grupul de oameni nocivi care se ocupă cu răspândirea știrilor false, edilul Torma a hotărât să facă lumină în cazul proiectului care prevede înființarea Serviciului public de Salubrizare în urbea de la malul Dunării: Serviciul public de Salubrizare, componenta măturat stradal, trebuie realizată de către un UAT, conform legislației în vigoare. Moldova Nouă a cam fost repetentă mulți ani la respectarea tuturor procedurilor legale, eu moștenind un contract păgubos care nu aducea beneficii comunității. Ba din contră. Erau reclamații la adresa firmei care-și desfășura activitatea în acest domeniu.

În anul 2017, șeful administrației publice locale din Moldova Nouă renunța la contractul cu firma care se ocupa de măturatul stradal, o dată, din motive financiare, iar pe de altă parte, datorită unor nemulțumiri față de modul în care angajații firmei respective își îndeplineau obligațiile, sarcinile lor fiind preluate nu de către cei de la gospodăria locală, ci de către cei cu ajutor social, întrucât am considerat că zilele acelea necesare pentru obținerea acelui ajutor trebuie prestate pentru comunitate, lucru care a creat o economie la bugetul local, dar nu și o eficiență, așa cum mi-aș fi dorit, a subliniat Adrian Torma.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Așadar, înființarea Serviciului public Salubrizare va însemna un oraș mai curat, dar și câteva locuri de muncă, patru la număr în momentul de față; dacă va fi nevoie, vom suplimenta numărul de oameni. Va fi un serviciu pe care-l va gestiona primăria Moldova Nouă. Nu-l vom mai delega către o altă companie pentru că, dacă tot vom face anumite greșeli, să ni le putem asuma noi, nu să-l transmit unui operator privat care ascultă sau nu de solicitările noastre.

Dacă acest demers va duce la închiderea secției de Gospodărie Urbană, Torma atrage atenția că e doar o zonă de fake news. Gospodăria Urbană nu va fi desființată. Din contră. Dacă vom putea dezvolta activitatea, mai ales că avem utilaje noi, dorim să fim mai implicați, de la anul, în modernizarea domeniului public și, evident, pentru asta ai nevoie de oameni în Gospodăria Urbană.

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/