Vezi ce joburi vor fi disponibile în 2014!

Comparativ cu anul 2012, în anul 2013 s-au înregistrat creşteri îmbucurătoare în ceea ce privește numărul firmelor care au ales să investească în județ. Mai mult decât atât, investițiile care au încununat acest an au dus la o scădere considerabilă a șomajului.

Fie că se bucură deja de un loc nou de muncă sau se pregătesc să aplice la cele promise pentru anul care vine, cărășenii dornici de muncă nu vor mai fi nevoiți să aleagă șomajul ca unică soluție.

Locurile de muncă ce au fost create până acum, dar și exinderile care promit mult mai multe angajări vor duce la scăderea vizibilă a șomajului la nivel de județ. Noile investiții implementate în cursul acestui an promit să ridice economia zonei într-un timp scurt.

Statisticile de final de an arată că numărul de investitori la nivelul județului este constant în creștere, chiar dacă nu este vorba aici de numere revoluționare. O creștere de aproximativ 5% au înregistrat firmele nou înființate, fiecare dintre ele punând la dispoziția cărășenilor o medie de aproximativ două, trei sute de noi locuri de muncă. Caraș-Severin va îmbrățișa finalul de an pe locurile fruntașe în ceea ce privește și investițiile străine.

Cele mai promițătoare investiții aduc și cele mai multe locuri de muncă

Prima pe listă este fabrica Delphi din Moldova Nouă. Locurile de muncă pe care investitorii străini le-au pus la dispoziția cărășenilor le-au dat șansa oamenilor să rămână în țară. După primii pași inițiați de către investitori, forța de muncă din Moldova Nouă a cunoscut un trend ascendent. Tocmai de aceea, oficialii de la Delphi au decis chiar să se extindă, lucru care va duce automat la existența și mai multor locuri de muncă în zonă.

,,Din luna octombrie a început construcția la noua fabrică care se va lipi de actuala. Au mai adus recent 200 de oameni și știu lucrul acesta pentru că eu le-am pus la dispoziție sala să îi pregătească la centrul de afaceri. Din luna martie, aprilie anul viitor sper să fie gata și construcția la hala nouă și să atingă ceea ce au promis: 2000 de angajați”, a declarat primarul Matei Lupu.

Eforturile administrațiilor locale de a atrage investitori români și străini în județ au început în 2013 să dea rezultate și la Oravița. Forța de muncă din zonă s-a bucurat de proiectul unui investitor străin care va aduce un număr important de locuri de muncă. Nouă fabrică va fi destinată pentru confecționarea de mase plastice. Firma italiană Faro Tecnica s-a angajat să înceapă producția la sfârșitul lunii septembrie, însă din cauza unor neînțelegeri administrative, deschiderea fabricii a fost amânată pentru primăvara anului 2014. Cu toate acestea, șomerii din Oravița au promisiunea că le vor fi puse la dispoziție, încă din primul an de activitate, cel puțin o sută de locuri de muncă.

Și la Oțelu Roșu anul 2013 a adus vești mai bune în ceea ce privește situația investitorilor și a scăderii șomajului. După o perioadă critică în care mai bine de 400 de foști angajați ai Combinatului din Valea Bistrei au rămas cu ochii în soare și cu mâinile întinse după salariile compensatorii care li se cuveneau, autoritățile locale au căutat intens soluții de atragere de noi investitori. Primăria a purtat mai multe discuții cu diverși manageri de firme pentru a-i atrage să valorifice forța de muncă de care orașul dispune. Eforturile de a găsi noi investitori s-au concretizat odată cu anunțarea înființării unei noi firme. Societatea Autocom Amicii a început amenajarea halelor de producție încă din toamna acestui an, aducând cu sine un număr de 150 de locuri de muncă. Firma se ocupă cu exportul de huse pentru mașini, având contracte cu societăți celebre, cunoscute la nivel european.

Vor avea 150 de locuri de muncă, am semnat autorizaţiile de funcţionare, iar din luna martie 2014 se vor extinde cu 300 de locuri de muncă. Este o societate comercială foarte serioasă, ce îşi desfășoară activitatea principală la Lupeni, acolo unde au 1.000 de angajaţi”, a declarat edilul-șef Luca Mălăiescu.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/