Țepe trase de firmele de asigurări!

Firmele de asigurări promit, în ofertele atractive, siguranță maximă pentru fiecare client în parte. Cu toate acestea, valurile de reclamații din partea păgubiților care au picat în capcana asiguratorilor demonstrează cu totul altceva.

Acesta este și cazul Mariei Marila. De mai bine de două săptămâni, femeia se luptă cu firma Astra Asigurări. Fiind victima unui accident, care în data de 10 decembrie i-a distrus complet mașina, femeia încearcă din răsputeri să își facă dreptate și să-și primească banii care îi revin pentru repararea daunelor.

Accidentul petrecut pe raza localității Bocșa a surprins-o pe șoferiță conducând regulamentar înspre Reșița. Din neatenție, un tânăr a intrat în trafic fără a se asigura, lovind mașina păgubitei. În acest fel, șoferița a rămas cu mașina pe butuci, cu buzunarele goale, dar și cu promisiuni și amânări deșarte venite din partea firmei de asigurări. ,,Eu am făcut o faptă bună, nu avea rost să merg cu băiatul la poliție. La oricine se poate întâmpla așa ceva, tocmai de aceea am încercat să rezolv totul pe cale amiabilă”, a declarat Maria Marila, șoferița implicată în accident.

Asigurarea pe care o avea băiatul care a provocat accidentul trebuia să acopere cheltuielile necesare reabilitării autoturismului. Acest lucru nu s-a aflat și pe agenda firmei de asigurări, din câte se pare. Cu toate că nota de constatare avea în calcul o sumă de 159 de milioane, în final reprezentanții Astra Asigurări i-au oferit femeii suma de 51 de milioane.

,,Am primit o ciornă ca fiind nota de constatare. Suma de 159 de milioane a fost constatarea lor. A trebuit să fac gură pentru a-mi fi trimis dosarul la Bucureşti. O sumă de 51 de milioane mi-au dat din 159 de milioane. Mi-au recomandat să îmi iau piese la negru. Mie îmi trebuie piese bune, noi, nu piese second hand”, a mai declarat păgubita.

După spusele femeii, firma de asigurări este obligată să îi repare mașina în totalitate, cu piese noi. După noua lege de la CSA, asiguratorul are obligația, în cazul unui accident, de a repara mașina cu piesele originale. ,,Circul normal, corect, mașina mea e varză și tot eu sunt cea păgubită. Asigurarea trebuia să îmi facă mie toată mașina, și nu cu piese second-hand. Noua lege de la CSA spune ca, în cazul unui accident, piesele să fie noi, originale. Ei nu își pun probleme de acest gen, ei păcălesc pe cât se poate”, a explicat Maria Marila.

Reclamațiile la adresa firmelor de asigurări sunt din ce în ce mai dese 

Cazul nu este unul izolat, scandalurile dintre păgubiți și firmele de asigurări apar mai ales în cazul accidentelor rutiere. Situația se repetă și în cazul accidentului petrecut în 16 decembrie pe Pasajul Nera din Reșița. Vinovat de producerea accidentului a fost un tânăr șofer care, pe fondul neadaptării vitezei, a intrat pe contrasens, lovind un alt autoturism care circula regulamentar. Se pare că tânărul era asigurat la una dintre firmele care se confruntă cu o situație mai delicată, astfel că nici păgubitul acestui accident nu și-a primit banii pe care asigurarea trebuia să îi acopere.

Directorul Astra Asigurări Caraș-Severin a fost contactat pentru a lămuri întreaga situație, dar, aflat în concediu, acesta nu a comentat oficial cele întâmplate. Rămâi cu Express de Banat pentru a afla și comentariile firmei de asigurări cu privire la acuzele care vin din partea păgubiților.