VIDEO/FOTO: Umiliți de Anul Nou în propria casă, pentru a evita explozia de pe Vlădeasa! Stau în frig și fără mâncare de 4 zile

Locatarii de pe Strada Văliugului, numărul 77, din Reșița, au avut parte de ghinion în penultima zi a anului trecut, din cauza unor nereguli la rețeaua de alimentare cu gaz. De atunci, stau în frig, fără ca celor autorizați să rezolve problema să le pese.

De patru zile, locatarii din imobilul de pe Strada Văliugului, nr. 77, cunosc infernul. Oamenii au simțit un miros puternic de gaz, s-au alarmat și au chemat responsabilii de la E-On, în speranța că nu vor „exploda” de Anul Nou, așa cum s-a mai întâmplat la Reșița, pe Aleea Vlădeasa sau Gugu. Intenția lor bună s-a transformat într-un mare ghinion, pentru că s-au ales doar cu conducta izolată. „I-am sunat, au venit, au testat gazele emanate și au plecat apoi, precizând că nu este responsabilitatea lor să rezolve problema. Este inadmisibil așa ceva. Stăm fără căldură și mâncare de Revelion. Am copil mic, pe care noaptea îl bag între mine și soția mea să îl încălzim, pentru că se vaită că îi este frig”, a spus unul dintre locatarii imobilului.

ok DSC_8261
Oamenii și-au încălzit mâncarea la vecini

Povestea omului nu este însă singulară. Cei mai mulți dintre locatari sunt în vârstă. „Am peste 70 de ani şi mă chinui să îmi fac rost de o butelie să îmi încălzesc puţină mâncare, păi se poate aşa ceva?! Toţi spun că nu este problema lor, dar cui e?”, a spus femeia.

Explicațiile E-On

Răspunsul celor de la E-On nu a întârziat să apară. ,,Echipa de intervenţii s-a deplasat la faţa locului şi a constatat scăpări de gaz la instalaţia interioară comună de utilizare a gazelor naturale. Conform legislaţiei în vigoare, pentru siguranţa în exploatare a fost sistat serviciul de distribuţie a gazelor naturale pentru consumatorii deserviţi de această instalaţie. Ca şi în cazul altor utilităţi, instalaţiile interioare de utilizare comune sunt proprietatea consumatorilor, aceştia având obligaţia legală de a le întreţine şi de a respecta normele de utilizare pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă”, a declarat Florentina Maghiar pentru www.expressdebanat.ro .

Umiliți de firmele autorizate de ANRE
Drept urmare, consumatorii au fost informaţi cu privire la paşii care trebuie parcurşi pentru reluarea alimentării cu gaz, respectiv contactarea unei firme autorizate ANRE în vederea remedierii defectului şi ulterior informarea companiei E-ON în vederea efectuării probelor de presiune şi reluarea alimentării, în cazul în care nu se constată scăpări de gaz la instalaţie.

Povestea a mers mai departe, pentru că niciuna dintre firmele autorizate de ANRE nu a fost disponibilă să intervină în ultima zi a anului trecut. Oamenii s-au pregătit pentru Revelion, fără să le pese că și locatarii de pe Văliugului 77 vor să treacă cu bine în 2014.

ok3

ok1
Locatarii refuză să creadă că așa va fi tot anul 2014 pentru ei

Așadar, un singur patron de firmă a răspuns apelului pe data de 30, seara, însă a doua zi directorul a rămas fără semnal. Oamenii sunt hotărâți să reclame la ANRE toate firmele pe care le-au contactat și să le explice celor care i-au autorizat că nu își merită licența. Asta, mai ales că intervenția ar fi costat 150 de lei și, probabil, nici prea multă bătaie de cap nu ar fi fost cu remedierea problemei.

Locatarii stau și acum în frig și fără mâncare caldă. Data la care li s-a comunicat că ar putea fi ajutați este 9 sau 10 ianuarie, atunci când angajații își încep serviciul.