Vestea bună: Ambulatoriul Spitalului din Caransebeș se va deschide! Vestea proastă: medicii cu cabinete private trebuie să evacueze spațiile

untitled design set 970x90 px

Secția de Primiri Ungențe a Spitalului Municipal de Urgențe din Caransebeș va fi mai aglomerată de miercuri, 22 ianuarie, după ce unele dintre serviciile medicale de la cabinetele private din fosta Policlinică vor fi mutate la Urgențe.

Decizia conducerii spitalului vine pentru a întâmpina dificultățile cu care se confruntă pacienții obișnuiți să viziteze cabinetele medicale private din fosta Policlinică, aici unde vor demara lucrările de reabilitare a 19 spații și coridoare pentru deschiderea Ambulatoriului. Managerul Adrian Cican spune că, deși cabinetele sunt private, medicii nu s-au grăbit să-și caute alte spații în municipiul Caransebeș pentru a se muta și a-și anunța pacienții în acest sens:

Așa cum am tot declarat de două luni de zile Ambulatoriul Integrat al Spitalului cu 19 cabinete se va înființa, iar pentru deschiderea lui este nevoie de lucrări de reabilitare pentru că știm cu toții cum arată acum cabinetele din fosta Policlinică. Trei cabinete medicale private nu s-au conformat. Este vorba de ORL, Chirurgie și Oftalmologie, care nu aparțin spitalului. Noi am trimis notificări în 14 ianuarie și au fost discuții nenumărate la raportul de gardă, în care le-am atras atenția că aceste spații vor intra în reabilitare și să-și ia măsurile necesare pentru a nu stopa continuitatea acestor servicii, care va fi strict din cauza lor. De asemenea le-am oferit șansa să se mute provizoriu în alte cabinete care nu intră în renovare imediată, dar se pare că nu s-au conformat.”, menționează managerul Adrian Cican.

Pentru că actul medical trebuie să continue și pe perioada lucrărilor de reabilitare, pacienții cu probleme se pot adresa Serviciului de Urgențe, care îi va distribui pe secții, în funcție de gravitatea bolii, pentru consultații.

Dacă va fi aflux mare de pacienți cel mai probabil se va mări timpul de așteptare la Compartimentul de Primiri Urgențe pentru care ne cerem scuze. Prioritate vor avea urgențele și abia după pacienții pentru consultații pe Ambulatoriu. Menționez încă o dată: avem o Hotărâre de Consiliu pe care o respectăm în care se precizează că prelungirea contractelor cu medicii privați din Policlinică se face până la deschiderea Ambulatoriului. Noi avem un aviz dat de Direcția de Sănătate Publică în care ne încadrăm să înființăm acest Ambulatoriu, am depus documentația la Ministerul Sănătății și noi respectăm toți pașii legal. Trebuie să se termine această risipire a banului public prin cabinetele private medicale. Dacă medicii nu au anunțat pacienții și nu au respect față de aceștia nu este problema noastră. Noi ne dorim ca după 19 ani, Spitalul din Caransebeș să aibă ambulatoriu propriu în care noi să deservim populația și le garantez că acest lucru se va întâmpla!”, a declarat managerul unității medicale.

Adrian Cican i-a rugat public atât pe președintele Colegiului Medicilor din România, medicul chirurg Gheorghe Borcean, cât și pe medicii care sunt afectați de veniturile care vor fi diminuate în perioada imediat următoare să înțeleagă că este un lucru ireversibil și că Ambulatoriul se va înființa.

publicitate ziar expresb 1000x100

Președintele Colegiului Medicilor îl contrazice pe managerul Adrian Cican. Se sufocă Urgențele!

Medicul Gheorghe Borcean nu renunță la cabinetele medicale tocmai pentru binele celor peste 200 de pacienți care vin zilnic la cei 15 medici, de diferite specializări, ce fac parte din Societatea Civilă Medicală.

După înscrisul de la Ministerul Sănătății noi ar trebui să rămânem în aceste spații până la înființarea Ambulatoriului. Deocamdată se fac demersuri. Noi ca medici nu putem profesa decât în cabinetele avizate de DSP, nu așa…, că ne dau un spațiu în altă parte deocamdată. Sunt în jur de 200 de pacienți, care vin pentru concedii medicale, pansamente, tratamente, sunt persoane cu handicap care vin pentru documentele constatatoare. Toți intră în baza noastră de date direct cu cardul de sănătate, în timp real, nu ai cum să te muți în alt spațiu, Casa de Asigurări de Sănătate nu decontează în spital servicii de ambulatoriu,  sunt iluzii, iar despre Compartimentul de Urgențe (CPU)…, vă dați seama, dacă merg 200 de oameni zilnic că personalul ar fi sufocat, este iluzoriu ce spune managerul, iar dacă Casa nu va deconta serviciile atunci nici noi medicii nu putem presta munca, iar pacienții sunt nevoiți să meargă în altă parte. Noi nu evacuăm, probabil ne adresăm organelor abilitate pentru că nu se poate face așa, Adrian Cican are documentele și știe că în acte scrie: cabinetele medicale rămân în spații până la înființarea Ambulatoriului!”, a menționat medicul Gheorghe Borcean.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/