„Este aberant ca judecătorul să decidă care sunt priorităţile într-o instituţie publică”

Disponibilizările făcute în 2018 pentru reducerea cheltuielilor administrației publice locale de la malul Dunării nu au fost trecute cu vederea de către cei trimiși acasă, motiv pentru care astăzi primarul Torma se vede „obligat” de instanță nu doar să plătească retroactiv salariile unora dintre cei concediați, ci să le deschidă acestora din nou ușile primăriei Moldova Nouă, în vederea reîncadrării la locul de muncă. 

Subțierea organigramei instituției publice locale conduse de Adrian Torma, în ideea eficientizării lucrurilor, nu a avut parte de efectul scontat decât pe termen scurt, bugetul local al primăriei Moldova Nouă având de „suferit” de pe urma unora dintre persoanele disponibilizate în 2018, întrucât instanțele de judecată le-au dat câștig de cauză celor lăsați fără loc de muncă.

În ciuda faptului că în primă instanță niciunul dintre foștii colegi ai edilului social-democrat nu a avut câștig de cauză, situația tranșată definitiv de Curtea de Apel Timișoara a întors totul în favoarea celor concediați.

Cu toate că va pune în aplicare decizia instanței de judecată, primarului Torma nu i se pare normal ca un judecător să decidă care sunt sau nu prioritățile instituției pe care o reprezintă: „Trebuie să respectăm decizia instanței, deși, din punctul meu de vedere, este aberant ca judecătorul să decidă care sunt prioritățile fie în cadrul unei instituții publice (fonduri europene, Gospodărie Urbană), fie în cadrul unei instituții private. Din păcate, sunt trist că se-ntâmplă așa ceva în România.”, a punctat edilul-șef din Clisura Dunării pentru expressdebanat.ro.

Referitor la cazul Elenei Enache, una dintre fostele angajate de la piață, Adrian Torma a explicat că aceasta va fi remunerată retroactiv, fără însă a mai fi nevoie de o reîncadrare la locul de muncă, întrucât Enache a dat de înțeles că nu-și dorește acest lucru, deoarece în prezent are un alt job. În plus, edilul-șef a ținut să readucă în discuție faptul că nu de primar a ținut „cine pleacă acasă sau nu”, acest aspect fiind tranșat și validat de către Consiliul Local Moldova Nouă, împreună cu o Comisie din primărie.