Facturi neplătite la Aquacaraș mai mari de 4 milioane de lei. Datornicii nu vor fi debranșați!

Deși societatea Aquacaraș are foarte mulți bani de încasat în urma facturilor neachitate, directorul Gheorghe Filipescu nu vrea să facă debranșări. Vrea să recupereze banii fără judecată și găsește rezolvare pentru activitatea la condominiu.

Trecerea către un sistem individual de branșamente ar fi o soluție care scutește locatarii unui întreg bloc să sufere pe modelul „toți pentru unul”. Reprezentanții Aquacaraș vor să îmbunătățească activitatea la condominiu: „Ideea este să nu debranșăm un bloc întreg dacă 10 apartamente nu plătesc facturile. Este și o problemă socială. Am găsit soluția: branșamente individuale! Am luat o hotărâre în ceea ce privește și penalitățile generate de neplata unor facturi vechi. Să-i scutim de acestea pe cei care nu le-au achitat la timp.”, ne spune Gheorghe Filipescu, directorul Aquacaraș.

Săptămâna viitoare vor începe lucrările pentru branșamente individuale în Bocșa și Moldova Nouă. Societatea a făcut chiar un sondaj, opinia fiecăruia fiind asumată și scrisă. În maximum două luni, Aquacaraș speră să termine cu branșamentele individuale.

leader board 728 x 90 px

Din punctul de vedere al datoriilor, în Oțelu Roșu sunt cele mai mari probleme. Soldul de aici este în cuantum de 800.000 de lei. „Colegii mei au fost recent și au bătut la ușa fiecăruia, au discutat cu fiecare consumator. Îi știm pe toți, le cunoaștem și greutățile. Am căutat să venim în preîntâmpinarea acestor greutăți. Este ușor de debranșat, dar eu vreau să recuperăm banii.”, precizează directorul Aquacaraș, Gheorghe Filipescu.

Soldul total de încasat, valoarea facturilor neachitate, este de 4.492.688 lei.