Veste bună pentru posesorii de autovehicule electrice! Se înființează stații de încărcare în Băile Herculane

electric vehicle charging

Conducerea administrației locale din orașul de pe Cerna a solicitat Certificatul de Urbanism, document premergător în vederea înființării a trei stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Fiecare dintre acestea va avea câte două puncte de reîncărcare și, conform reglementărilor în vigoare, va trebui să asigure atât încărcarea în curent continuu la o putere de 50 de kw cât și încărcarea în curent alternativ la o putere de 20 de kw.

Primarul Cristian Miclău spune că „deocamdată ne aflăm în faza de proiect, depunerea dosarelor de finanțare a acestor lucrări la Ministerul Mediului a început în decembrie și se va încheia la sfârșitul lunii martie. După ce vom trece de etapa premergătoare, urmează proiectul tehnic, după care scoaterea la licitație a execuției lucrării. Noi ne-am gândit ca aceste stații să fie amplasate strategic, nu foarte departe de Drumul Național 6. Pentru ca de exemplu cei care vin de la Craiova și merg către Caransebeș să fie provocați să intre pentru alimentare către Băile Herculane, să vadă orașul și, cine știe, poate rămân la o cafea sau, de ce nu, pentru un sejur de o zi.”

Finanțarea pentru execuția acestor stații de încărcare este asigurată de către Administrația Fondului de Mediu, prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de încărcare pentru vehiculele electrice în localități. Valoarea finanțării se ridică la 2.000.000 de lei .