Veste bună pentru micuții din Dumbrăvița!

Cea mai bogată comună din Timiș, Dumbrăvița, este într-o continuă creștere a populației. Zona atrage în special oameni tineri, care și-au întemeiat recent familii și au fugit de agitația Timișoarei. Numărul mare de copii a cauzat probleme pentru grădinița de stat din comună, dar situația se va îmbunătăți din toamnă!

În prezent, la singura grădiniță de stat din Dumbrăvița este o mare aglomerație. Spațiile actuale, unul situat aproape de centrul comunei și altul din zona spre Timișoara, sunt insuficiente. Din acest motiv, se închiriază spații private pentru ca toți micuți să aibă loc în grupele existente. În comună se ridică însă un nou corp de clădire, cu o capacitate de 100 de locuri. „Construcția este ridicată, s-au montat toate geamurile, se pregătesc fațadele pentru izolația termică, se montează instalația electrică și se execută tencuieli interioare. În cursul acestei primăveri vor avea loc racordurile la electricitate, apă și gaz.”, anunță cei din primăria dumbrăvițeană.

Autoritățile din comuna periurbană spun că noul corp va fi funcțional din toamnă. „Noua grădiniță va avea o capacitate de 100 de locuri și va fi funcțională din toamnă, odată cu începerea noului an școlar.”, se arată în același comunicat. Valoarea totală a investiției este de 881.094 de euro, fonduri obținute prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Contribuția de la bugetul local este de 381.094 de euro.

Problema școlilor și a grădinițelor este una dintre cele mai mari ale Dumbrăviței în prezent. Firește, aceste aspecte se regăsesc și în programele electorale ale candidaților anunțați deja oficial pentru alegerile din vară.

 

1000 x 100 gif logiscool