Verdict pentru prim-procurorul acuzat de hărțuirea unei tinere, victimă într-un dosar pe care magistratul l-a instrumentat!

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a finalizat dosarul penal în care George Bucurică, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, astăzi procuror la Parchetul Tribunalului Caraș-Severin, a fost cercetat pentru hărțuire sexuală și folosire abuzivă a funcției în scop sexual, consecință a plângerii depuse în ianuarie 2018 de Monica Bojin, o tânără care acceptase inițial să joace rolul de informator.

Procurorul Bucurică a fost călcat în picioare pe canalele centrale de televiziune, deși de la bun început erau cunoscute destule elemente care puneau întreaga poveste sub un mare semn de întrebare. E adevărat, modul în care au fost prezentate anumite înregistrări audio puteau induce vinovăția magistratului, în special din punct de vedere moral, mai puțin cu conotații penale, numai că doar cine nu a vrut nu a văzut ața albă cu care a fost cusut totul. După un an de cercetări, audieri și administrare de probe, procurorii Parchetului de pe lângă instanța supremă au stabilit deznodământul unui film cu filaje, răfuieli violente între femei, informatori sub acoperire, flirturi și relații interzise. Real doar în parte, în rest, ficțiune și închipuiri!

Concluzia procurorului de caz a fost că probatoriul administrat nu a dovedit comiterea vreunei infracțiuni de către George Bucurică. În Ordonanța de clasare se arată că nu poate fi vorba despre folosirea abuzivă a funcției în scop sexual atâta vreme cât Monica Bojin a reclamat că s-a simțit vizată sexual în scopul de a fi ajutată într-un dosar penal ulterior soluționării acestuia de către procurorul Bucurică și trimiterii lui în judecată. Practic, acuzațiile fetei sunt localizate în timp într-un moment în care George Bucurică nu mai putea face nimic în dosar, acesta fiind deja ajuns în instanță la vremea respectivă. „De asemenea, nu s-a dovedit prin niciun mijloc de probă pretinderea de către procurorul Bucurică de favoruri de natură sexuală de la persoana vătămată nici anterior întocmirii rechizitoriului”, s-a mai motivat în Ordonanța de clasare. De remarcat și declarația avocatei Monicăi Bojin care o reprezintă în dosarul instrumentat de Bucurică. Aceasta a declarat în prezenta speță că a aflat din presă despre plângerea făcută de clienta sa împotriva magistratului și că aceasta nu i-a spus vreodată despre avansurile sexuale pe care i le-ar fi făcut procurorul.

În ciuda soluției de clasare, adică de nevinovăție a procurorului, conflictul dintre acesta și Monica Bojin continuă. De data aceasta, rolurile fiind inversate. Tânăra va da socoteală în instanță pentru prejudiciile de imagine pe care le-ar fi adus magistratului și familiei acestuia!