VeloLugoj sau frumusețea bicicletei! Sesiune demonstrativă BMX în Parcul „George Enescu”

bicicleta lugoj

Sfârșitul de săptămână aduce în municipiu primul eveniment din seria dedicată bicicliștilor lugojeni din cadrul proiectului VeloLugoj al Clubului de Turism Concordia.

Evenimentul are loc sâmbătă, 30 aprilie, în Parcul George Enescu, de la ora 14.00.

Amintim că anul trecut Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon au ales 21 de proiecte pentru a fi finanțate, începând cu 2022, din fondul RO Bike Valley, un fond de finanțare pe termen lung pentru promovarea mersului pe bicicletă, educației și inovației în județele Timiș și Caraș Severin. Pe listă s-a aflat și proiectul VeloLugoj. Prin intermediul acestuia, Clubul de Turism Concordia propune realizarea unei analize a mișcării cicliste lugojene. Scopul este de a dezvolta și consolida comunitatea locală.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Ne propunem să realizăm câte un film scurt despre fiecare ramură ciclistă prezentă în Lugoj în care să implicăm pasionații fiecăreia, în așa fel încât să reușim să redăm entuziasmul și energia care îi motivează, dar și să identificăm nevoile și visele lor. Vă invităm să vă alăturați proiectului fie că sunteți pasionați de ciclism, practicanți sau doar tentați să deveniți bicicliști. Primul eveniment propus este unul de BMX și se va desfășura în Parcul George Enescu în 30 aprilie. BMX-ul este tipul de bicicletă care oferă poate cea mai mare posibilitate de creativitate prin multitudinea de trickuri care pot fi executate și combinate, motiv pentru care este foarte îndrăgită de copii și nu numai. La acest eveniment aveți ocazia să îi vedeți pe unii dintre cei mai talentați rideri de la noi din oraș într-un demo session și să discutăm despre acest sport minunat. Hai cu BMX-ul în parc să învățăm împreună!”, transmit reprezentanții Clubului de Turism Concordia.

Proiectul VeloLugoj este finanțat prin fondul RoBikeValley cu sprijinul Fundaţia Comunitară Timişoara și susținut de Decathlon România. RoBikeValley este o comunitatea unde se desfășoară numeroase proiecte de interes pentru ciclism.

banner 970 x 250