Situație critică! Colterm este la un pas de faliment

Pe societatea de termoficare a Timișoarei o paște falimentul. Acesta este avertismentul administratorului judiciar al Colterm, în condițiile în care primăria mai are timp doar până la sfârșitul lunii pentru a cumpăra certificatele de poluare aferente anului trecut.

Situație critică la Colterm. Primăria Timișoara mai are timp doar până la data de 30 aprilie să cumpere certificatele de poluare aferente anului trecut pentru societatea de termoficare. În caz contrar, Colterm se va alege din nou cu o amendă uriașă, de peste 20 de milioane de euro.

Administratorul judiciar al Colterm a trimis o ultimă adresă Primăriei Timișoara, în care vorbește despre necesitatea achiziționării certificatelor de poluare.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În prezent, au rămas neachiziționate un număr de 153.443 de certificate EUA aferente generării de emisii CO2 pe perioada 01.01.2021 – 25.10.2021 ( anterioară deschiderii procedurii de insolvență), care trebuie de urgență cumpărate până cel târziu în data de 30.04.2021”, scrie în adresa trimisă Primăriei Timișoara.

În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, administratorul judiciar spune că societatea riscă să intre în faliment.

Vă reatragem atenția asupra consecințelor negative menționate în adresa noastră anterioară nr. 175/05.04.2022, respectiv faptul că neachiziționarea unui număr de 153.443 certificate până cel târziu în data de 30.04.2022, va duce la aplicarea de către AFM a unor contribuții și penalități de întârziere în cuantum excesiv de mare, în conformitate cu prev. art. 18 din HG nr. 780/2006, printr-o decizie de impunere ce va constituie titlu executoriu, ceea ce va conduce la riscul iminent de declanșare a procedurii de faliment a debitoarei CLT Colterm SA, al cărui acționar unic este Mun. Timișoara”, mai transmite administratorul judiciar al Colterm.

Vă amintim faptul că Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat de mai multe ori că instituția pe care o conduce nu vrea să cumpere certificatele de poluare, susținând că acest lucru cade în sarcina Colterm. Vineri, la CET Sud va avea loc o conferință de presă organizată de Primăria Timișoara, în timpul căreia Dominic Fritz va face mai multe declarații pe marginea acestui subiect.

 

banner 970 x 250