Fiul președintelui Dunca, denunțat pentru instigarea la fals și evaziune fiscală a unui primar PNL!

dunca romeo anaf

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au fost înștiințați că se fac presiuni uriașe pe primarul comunei Turnu Ruieni pentru a comite anumite infracțiuni prin care să ajute o firmă a președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin să obțină 900.000 de lei de la ANAF!

Afacerile lui Romeo Dunca de pe Muntele Mic, astăzi administrate de copiii săi, sunt la limita legii sau dincolo de ea. În cazul cabanei de pe Brusturu lucrurile sunt clare. A fost construită ilegal, în scop familial, dar în ea se practică turism exclusivist. Telescaunul Vâlsanu a fost adus și el în sala de judecată. Tot pentru că ar fi fost instalat cu încălcarea legii. Cel puțin asta reclamă reprezentanții administrației publice din comuna Turnu Ruieni, proprietarul terenului pe care Dunca a amenajat, ce-i drept, cele mai frumoase pârtii de schi de pe Muntele Mic. E cea mai importantă afacere a președintelui CJ de pe munte. De aici încasează sume fabuloase.

CITEȘTE ȘI:

Trafic de influență pentru Muntele Mic?! Dunca a apelat la avocați condamnați în trecut pentru corupție!

Turism exclusivist, în cabana construită ilegal de președintele Consiliului Județean! Într-o arie protejată!

Un miliard, patru zile la cabana ilegală a președintelui part time al Consiliului Județean!

Prima reacție a președintelui Dunca după dezvăluirile Express de Banat: și-a ras cabana ilegală!

Bani mulți ar trebui să intre în conturile SC Nordica Turism SRL și de la ANAF. Cu condiția ca totul să se fi derulat perfect legal până acum. Dar pentru că pe rolul instanțelor tocmai asta se judecă, legalitatea afacerii, cu posibilă consecință demontarea telescaunului, Finanțele au sistat orice plată către firma familiei Dunca, astăzi administrată de Cristi Dunca, fiul președintelui. Plată însemnând rambursare de TVA. O chestiune cât se poate de simplă. Nu poți pretinde ANAF-ului să-ți ramburseze TVA pentru ceva ce încalcă legea și care are toate șansele să fie demontat. Adică să fie imposibil de justificat în contabilitate. Dar ce face într-o astfel de situație un milionar? Un om care a dat șpagă sau care a construit cu tupeu într-o arie protejată și e de neatins. Și care pe deasupra mai e și cel mai important om în județ. Sau, mai corect spus, fiul acestuia. Atenție mare!

Trimite din partea SC Nordica Turism SRL, al cărei administrator este, Primăriei Turnu Ruieni, adresa nr.180/18.10.2021, prin care amenință că va avea pretenții serioase în litigiile dintre cele două părți deoarece membrii familiei Dunca ar fi fost umiliți, iar activitatea firmei ar fi fost perturbată. Cristi Dunca îl avertizează pe primarul Cosmin Belci și cu privire la blocarea returnării TVA aferentă construirii telescaunului. Inițial, suma de recuperat, susține fiul lui Romeo Dunca, era de 3,5 milioane lei. Ce scrie însă în continuare sub propria-i semnătură și ștampila SC Nordica Turism SRL în adresa trimisă Primăriei Turnu Ruieni tânărul școlit la Londra e uluitor: „Avem posibilitatea de a încerca să recuperăm de la ANAF cei 900.000 de lei. Avem nevoie de la Primăria Turnu Ruieni de o adresă cum că nu mai intenționați să demolați Telescaunul Vâlsanu, chiar dacă prin absurd la recurs veți avea câștig de cauză. Nu vom folosi această adresă la recurs, ci doar o vom înainta ANAF-ului pentru a încerca să ne recuperăm sumele blocate din cauza acestui stupid proces”. Ireal!

În fața unei astfel de propuneri, primarul Belci a ales calea corectă, calea legală. A respins toate presiunile exercitate asupra sa și lasă legea să-și spună cuvântul. Instanței supreme, care a strămutat procesul pentru demolarea telescaunului de la Curtea de Apel Timișoara, deoarece exista temerea exercitării unor influențe asupra magistraților, reprezentanții comunei Turnu Ruieni au denunțat totul: „În schimbul unei posibile clemențe constând în reducerea sumelor pretinse, prin adresa SC Nordica Turism SRL suntem instigați la falsuri și complicitate la evaziune fiscală, solicitându-ni-se anumite înscrisuri pentru a fi folosite la ANAF în vederea rambursării unui TVA de 900.000 de lei!”

Pe Muntele Mic s-a cam topit zăpada, s-a cam încheiat sezonul, dar după cum se vede avalanșa abia acum pare să se fi pornit! Așadar, serialul Express de Banat care dezvăluie adevărata față a președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin continuă!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/