Nicolae Robu sondează terenul pentru alegerile din 2024 și reia tradiția cercetărilor online

nicolae robu

Fostul primar al Timișoarei, liberalul Nicolae Robu a demarat pe pagina sa de Facebook un sondaj de opinie prin care vrea să vadă opțiunile actuale ale timișorenilor pentru funcția de primar. Încă din vara anului trecut, Nicolae Robu a confirmat că își dorește să candideze la Primăria Timișoara la scrutinul de peste doi ani. Bătălia o va da tot cu Dominic Fritz, actual primar confirmând și el că mai țintește un mandat la prima funcție de pe CD Loga nr. 1.  

„Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru funcția de Primar al Timișoarei, ce opțiune ați avea?” este prima și singura întrebare din sondajul demarat online. Singurele două nume concrete între care timișorenii pot opta, ca răspuns la această întrebare, sunt Dominic Fritz și Nicolae Robu.

Răspunsurile, așadar, între care timișorenii pot alege sunt: Dominic Fritz; alt candidat din partea USRPLUS altul decât Dominic Fritz; Nicolae Robu; alt candidat din partea PNL altul decât Nicolae Robu; candidatul PSD; candidatul AUR; candidatul altui partid decât cele menționate și „nu aș participa la vot”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Până miercuri, aproximativ 3.000 de persoane au răspuns la sondaj, a anunțat fostul primar.

În comentariile care au însoțit postarea fostului edil local, unul dintre prietenii virtuali i-a răspuns că l-ar vota pe Dominic Fritz la alegerile din 2024. „Desigur, e dreptul dv la opțiune. Dar… deschideți-vă ochii. Susțineți o clică jecmănitoare și incompetentă, cu zero proiecte, o adevărată calamitate pentru Timișoara! În frunte cu un neica-nimeni în țara lui, fără loc de muncă cea mai mare parte a timpului până la vârsta de 37 de ani! În curând îi veți vedea după gratii!”, i-a replicat Nicolae Robu.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Robu anunță că va candida pentru un nou mandat de primar al Timișoarei: „Mă doare sufletul de ce i se întâmplă orașului”

Fostul primar le-a mai confirmat încă o dată prietenilor virtuali că va candida și în 2024.

comentariu nicolae robu

Au fost și următori, susținători ai lui Nicolae Robu, interesați să afle cum ar putea fi declanșate alegeri anticipate, alții i-au spus că l-ar vota dacă nu ar fi în PNL sau l-au întrebat de ce nu candidează din partea noului partid înființat de fostul premier Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI: „Am comunicat cu domnul Robu”. Îl vede Ludovic Orban un potențial candidat la Primăria Timișoara? 

comentariu nicolae robu 2

Ulterior, fostul primar a mai dat drumul unui sondaj în care îi întreabă pe oameni cum ar prefera să candideze: independent, din partea PNL, a unui nou partid sau a altui partid existent. Timișorenii pot opta și pentru un alt răspuns pe care sunt invitați să îl noteze în rubrică.

Nicolae Robu a fost primar al Timișoarei între 2012 și 2020. El a obținut, în toamna lui 2020, 29,87% din voturi, în timp ce Dominic Fritz a adunat 53,25% dintre opțiunile celor care au mers la urne.

banner 970 x 250