UPDATE: Vela şi Frunzăverde au fost aleşi vicepreşedinţi ai PNL!

untitled design set 970x90 px

Liderii liberali din Caraş-Severin vor să revină în funcţiile din care au demisionat imediat după alegerile europarlamentare.

UPDATE

Congresul PNL a ales noua conducere a partidului. Pe lângă votarea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte, liberalii şi-au ales şi 31 de vicepreşedinţi. Printre aceştia se află şi Marcel Vela şi Sorin Frunzăverde, care au deţinut aceste funcţii şi înainte de alegerile europarlamentare.

Congresul PNL, convocat pentru 27-28 iunie, va alege astăzi între cei doi candidaţi la preşedinţia PNL, Klaus Iohannis şi Ioan Ghişe, dar şi 31 de vicepreşedinţi din cei 57 de liberali care s-au înscris în cursă. Printre aceştia se află şi preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, cel care face parte şi din echipa care negociază cu democrat-liberalii fuziunea dintre PNL şi PDL. ,,Din punctul meu de vedere, după acest congres, cele două echipe de negociatori vor definitiva statutul partidului rezultat în urma fuziunii. Vor avea loc două congrese în care cele două partide vor aproba statutul şi programul politic, după care va fi un congres comun de fuzionare”, a explicat Frunzăverde la B1 TV.

Acesta a vorbit şi despre ceea ce se va întâmpla după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, despre cine îi va lua locul, dar şi despre planurile de viitor ale partidului ce va rezulta din fuziunea cu PDL. ,,Vom avea un preşedinte de dreapta. Şi un parlament care, pe de o parte sunt convins că va lucra mult mai eficient, iar pe de altă parte cred că pentru maturitatea civică la care am ajuns nu ar mai trebui blamat în permanenţă. Pentru preşedinţie vom avea candidatul cel mai bine plasat într-o apreciere generală din PNL sau PDL şi noi credem că va fi candidatul PNL. În mod sigur, este posibil ca domnul Klaus Iohannis să fie candidatul la preşedinţie din partea PNL-PDL. În acest moment, domnul Crin Antonescu şi-a declinat oferta pentru această competiţie. A avut o declaraţie foarte tranşantă în acest sens. Repet, PNL şi PDL vor avea un singur candidat la preşedinţie şi eu cred că acest candidat va fi din partea PNL-ului. Preşedinţia este un prim moment electoral. Prin organizarea unei drepte puternice ne propunem un parcurs mult mai lung, ne gândim la alegerile din 2016, şi locale, şi parlamentare”, a mai afirmat Frunzăverde.