Investitorii italieni cu care municipalitatea din Caransebeş s-a asociat după ieşirea din ECOSAL, operatorul judeţean pentru deşeuri, au început de câteva zile probele cu utilajele care vor realiza preluarea, incinerarea şi valorificarea superioară a deşeurilor în sistem industrial, cu echipamente de prelucrare ECO 1.
Primarul Marcel Vela crede că, funcţionând la capacitate maximă, acest proiect va rezolva problema deşeurilor menajere din întreaga zonă a Caransebeşului pentru că administraţiile locale vor reduce substanţial costurile cu transportul gunoiului care acum este dus la deponeul de la Lupac.
“Transportul gunoiului la Lupac ar fi implicat costuri suplimentare care s-ar fi regăsit în preţul pentru populaţie, ori în această perioadă de criză trebuie să fim foarte riguroşi. Noi, ca asociaţi, pe lângă impozitele şi taxele locale aferente, vom avea parte de 5 la sută lunar din cifra de afaceri a firmei care va valorifica produsul rezultat în urma arderii deşeurilor, un fel de cărbune cu putere calorică foarte mare. În acest mod, vrem să arătăm că noi am trecut deja la fapte şi nu am rămas la stadiul vorbelor”, a mai spus Vela.
Felicitari MARCELE!
Vreau sa ma mut la Caransebes, c-am auzit ca tie iti pasa si de mediu. stepanescu continua ceea ce stia cel mai bine de la Ocol, sa taie fara mila. Nu, nu fara cap, pt ca dupa taiere vine si plantarea de arbusti, S-aude ca vin niste pomi care vor fi cumparati cu dedicatie si la niste preturi de coca! Plus ca acolo la gugulania ai si locuri de munca, turismul se dezvolta in zona, orasul arata intr-un fel, Caransebesul TRAIESTE, in concluzie pregateste-te Marcele pentru exodul resitenilor, care si-asa au cam plecat spre alte zari in ultimii ani, ca asta d-aici in afara ca da contracte la masonii lui, e numai fatarnicie. Resiteni, am incaput pe niste maini de nemernici! Treziti-va prostilor!
Dar asa poate o sa scada si pretul la gunoi fiinca a fost majorat fiinca erau cheltuieli mari de transport.
Cel putin acesta era motivul.
Dar la noi ce creste nu mai scade.