Datorii de sute de mii de lei la Direcția Silvică

Noua conducere a Direcției Silvice se lovește de problema recuperării banilor de la primăriile din Caraș-Severin. Deși oficialii instituției le asigură paza pentru fondul forestier, atunci când vine vorba despre plăți, acestea se transformă în datorii.

Pe lângă planurile de dezvoltare a instituției pe care o conduce, Ștefan Stănescu, actualul director al Direcției Silvice, se lovește și de o serie de probleme. Una dintre acestea se referă la recuperarea datoriilor pe care primăriile din Caraș-Severin le au către instituții.

„Codul Silvic obligă administrațiile locale să lase fondul forestier aferent fiecăreia dintre acestea în administrarea sau în paza ocoalelor silvice. Toate au făcut contracte cu noi, dar spun că nu au cum să le plătească. Aceasta este o problemă pe care cu greu vom reuși să o rezolvăm. Nu știu cum vor plăti. Cert este că noi nu mai avem voie să le prestăm servicii, dacă termenele de plată expiră”, a declarat Ștefan Stănescu pentru „Express de Banat”.

leader board 728 x 90 px

Problema este că termenul de plată, de 180 de zile, este pe cale să expire, iar fără o pază adecvată fondul forestier va avea de suferit. La ora actuală, datoria primăriilor din tot județul se ridică la 200.000 de lei. „Fac un apel la primari să își reconsidere atenția față de pădurile lor”, a adăugat directorul Direcției Silvice.