Vasile Blaga a rupt PDL în două

Alegerile pentru preşedinţia PDL au tensionat atmosfera în organizaţia judeţeană. Dacă preşedintele Nicuşor Vasilescu şi-a anunţat susţinerea faţă de Elena Udrea, deputatul Valeria Schelean a intrat în echipa de campanie a lui Vasile Blaga.

Zvonurile potrivit cărora Valeria Schelean ar urma să fie propulsată în funcţia de preşedinte al PDL Caraş-Severin, în locul interimarului Vasilescu, prind tot mai tare contur după ce vizita lui Blaga la Reşiţa s-a lăsat cu scandal. Majoritatea din Biroul Permanent Județean a ales să o susţină în lupta pentru şefia partidului pe Elena Udrea, dar deputatul Valeria Schelean a optat pentru Blaga. Cooptată în echipa de campanie a actualului preşedinte, Schelean nu a ezitat să-l atace pe Vasilescu. “Sunt complet dezamăgită de fariseismul susținătorilor moțiunii propuse de doamna Elena Udrea, în condițiile în care, în județul Caraș-Severin, aceștia au recurs la încălcări ale statutului pentru ca susținătorii moțiunii domnului Vasile Blaga să fie înlăturați de pe listele pentru Convenția PDL din 23 martie. Astfel, președintele PDL Caraș-Severin, Nicuşor Vasilescu, a încropit în mod discreționar o listă cu 84 de delegaţi, dintre care mai mult de 50 la sută nu sunt aleşi locali, ci rude şi prieteni ai săi şi ai apropiaţilor săi. Nicuşor Vasilescu nu a oferit nici măcar un argument logic şi concret privind componenţa listei, trezind astfel valuri de nemulţumire în rândul membrilor, care au cerut imediat contestarea acesteia”, a atacat parlamentarul.
Vasilescu contraatacă
La fel de dezamăgit se declară şi Nicuşor Vasilescu. “M-am aflat alături de dl. Vasile Blaga tocmai pentru a păstra unitatea partidului, dar și pentru a arăta că sunt președintele acestei organizații județene, deși domnișoara Schelean se comportă ca și cum domnia sa ar conduce organizația. Nu mă miră că o începătoare în ale politicii nu înțelege că orice partid are un statut, care trebuie respectat, iar delegații au fost stabiliți conform statutului de către Biroul Permanent Județean, cu 26 de voturi pentru, 3 contra și o abținere. Înțeleg că de câteva săptămâni doamna deputat umblă numai printre elite ale partidului, chiar dacă nu știe exact care este diferența dintre un vicepreședinte și un secretar general sau nu poate defini dreapta ori stânga!”, a replicat dur, Nicuşor Vasilescu.
Planurile lui Blaga
Acesta susţine că Blaga şi echipa sa încearcă să-l forţeze să întocmească o listă aranjată, care să-l favorizeze în 23 martie în lupta cu Elena Udrea şi Monica Macovei. Vasilescu a dezvăluit şi planurile lui Blaga de a-l schimba din funcţie de preşedinte al PDL Caraş-Severin, care sunt mai vechi, nu de acum. “În luna noiembrie 2012, în plină campanie electorală, Vasile Blaga plănuia debarcarea mea de la conducerea PDL Caraș-Severin, semn că îl interesa mai mult să controleze organizația, decât scorul obținut de aceasta în alegeri. Personal am discutat apoi cu domnul Blaga și i-am arătat că sunt dispus să renunț la conducerea filialei județene, dacă domnia sa consideră că este cazul. Atunci am identificat comportamentul nu tocmai de „buldog“, căci domnia sa nu a recunoscut că își dorește schimbarea mea sau că ar fi făcut oferte colegilor din organizația județeană pentru a prelua interimatul”, a mai spus Vasilescu.