„Varianta votată de către actuala majoritate parlamentară favorizează PSD-ul, mai puțin cetățeanul!”

express de banat, resita, caras-severin, stiri resita, stiri caras-severin, stiri caransebes, marcel vela, deplasare in cehia, vizita de lucru

Președintele filialei județene a PNL a comentat pentru Express de Banat ce efecte ar putea avea noua lege privind alegerea primarilor și a președinților de consilii județene. Potrivit lui Marcel Vela, este vizibilă dorința de a se face unele combinații politice din 2016.

„Cred că cea mai corectă și democratică soluție ar fi fost ca pentru funcția de primar și cea de președinte al consiliului județean să fie aplicate aceleași reguli electorale ca la alegerile pentru funcția de președinte al României. Adică, alegătorii să își poată alege reprezentantul prin vot direct, în două tururi de scrutin, dacă în primul tur acesta nu obține peste jumătate din opțiunile celor cu drept de vot din localitatea, respectiv județul în care candidează. Este o încercare evidentă de conservare a actualilor primari și președinți de consiliu județean ai PSD și, văzând cine a votat această lege, este vizibilă și dorința de a se face în 2016 anumite combinații politice. Așadar, varianta votată de către actuala majoritate parlamentară favorizează PSD-ul, mai puțin cetățeanul”, a declarat președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, pentru Express de Banat.